Γυναικοκτονια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονήθηκε γιατί είναι γυναίκα
ανέφερε σε ραδιοφωνική της παρέμβαση στον Flash 99,4 στην θεσσαλονίκη η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα.

IMG 5101

Η Κυριακή δολοφονήθηκε γιατί είναι γυναίκα .Δολοφονήθηκε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα ξετυλίγοντας για μία ακόμη φορά το κουβάρι της αστυνομικής και κρατικής ανεπάρκειας.

Οι γυναικοκτονίες είναι ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας. Είναι εγκλήματα που στηρίζονται στα χρόνια έμφυλα στερεότυπα και σε βαθιά ριζωμένες κοινωνικές αντιλήψεις ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες, υποταγμένες στην ανδρική κυριαρχία και πρέπει να τιμωρούνται, να ελέγχονται και να σωφρονίζονται

Ο χαρακτηρισμός των πράξεων αυτών ως γυναικοκτονία είναι πράξη αντίστασης στην απόκρυψη ενός κοινωνικού φαινομένου ,η νομική κατοχύρωση του όρου αποδίδει στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών την υπόσταση που του αρμόζει.

Είναι μια δολοφονία που πραγματοποιείται με πολύ συγκεκριμένα κίνητρα και κριτήρια.. Κι όμως, δεν αναγνωρίζεται ως έγκλημα με συγκεκριμένα κριτήρια στον ποινικό κώδικα της χώρας μας, την στιγμή που πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη, με πιο πρόσφατη την Κύπρο, έχουν προβεί σε αλλαγές στον δικό τους ποινικό κώδικα.

Είναι πολύ σημαντικό να κατοχυρωθεί νομικά και ποινικά
Η εισαγωγή του όρου στον ποινικό κώδικα μιας χώρας εκπέμπει και ηχηρό μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών.

Είναι χρέος ολόκληρης της κοινωνίας και της νομοθετικής εξουσίας να αναγνωρίσουν ότι, παρά την θεσμοθετημένη ισότητα, οι γυναίκες γίνονται θύματα δολοφονικών πράξεων, συνήθως από τους συζύγους-συντρόφους τους ή πρώην ή επίδοξους συντρόφους τους, διότι είναι γυναίκες και έχουν πάνω τους εξουσία ζωής και θανάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ