74 αστυνομικοι ειναι υπόδικοι αλλα υπηρετούν κανονικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις παθογένειες και τα κακώς κείμενα στην Ελληνική Αστυνομία ανέδειξε η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων. Αστυνομικοί όχι μόνον δεν την προστάτευσαν από τον δολοφόνο πρώην σύντροφό της, αλλά επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία και έλλειψη ενσυναίσθησης στις εκκλήσεις της για βοήθεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, το Πειθαρχικό Δίκαιο στην ΕΛ.ΑΣ παρουσιάζει στρεβλώσεις και παράδοξα καθώς σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν 74 υπόδικοι αστυνομικοί. Ενώ περιμένουμε να τεθούν σε διαθεσιμότητα, υπάρχουν προϋποθέσεις. Μια από τις βασικές είναι να του έχει ασκηθεί είτε ποινική δίωξη είτε να έχει τελεσιδικήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκοπός που βρέθηκε το μοιραίο βράδυ να φυλάει το ΑΤ Αγίων Αναργύρων αποκαλύφτηκε ότι είχε βαρύ ποινικό μητρώο, έχει εκκρεμοδικία και δίνει το παρών για τις υποθέσεις του σε άλλο Τμήμα Ασφαλείας! Δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή του και έτσι παραμένει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά 74 έχουν εκκρεμοδικία και περιμένουν εκδικαστεί η υπόθεσή τους στον Άρειο Πάγο. Μέχρι τότε φορούν στολή αστυνομικού και υπηρετούν κανονικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ