Το Ισραήλ κλείνει δεκάδες πρεσβείες σε όλο τον κόσμο για την ασφάλεια των διπλωματών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διεύθυνση Ασφαλείας του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, σε συντονισμό με την υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet, εξέδωσε εντολές για το κλείσιμο ορισμένων ισραηλινών αποστολών σε όλο τον κόσμο, εν αναμονή της ιρανικής απάντησης στη δολοφονία ορισμένων ηγετών της Φρουράς της Επανάστασης στη βομβιστική επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό πριν από λίγες μέρες, γράφουν σήμερα τα αραβικά media.

Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι λόγω του συναγερμού ασφαλείας και του φόβου για αντίποινα από το Ιράν και τα όπλα του, δόθηκαν οδηγίες στους απεσταλμένους να μην παραστούν και οι πρεσβείες να παραμείνουν κλειστές.

Ένας Ισραηλινός διπλωμάτης είπε: «Υπάρχουν περιοχές, ακόμη και στη μέση των πόλεων, στις οποίες απαγορεύεται να εισέλθουμε από φόβο μήπως αντιμετωπίσουμε διαδηλωτές ή εχθρικά στοιχεία».

Ανέφερε αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ: «Αναγκαστήκαμε περισσότερες από μία φορές να απομακρύνουμε ορισμένους διπλωμάτες από τη χώρα λόγω προειδοποιήσεων και κινδύνων».

Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει καταφύγια στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ο ισραηλινός ιστότοπος «Walla» ανέφερε: «Μετά τις εντάσεις ασφαλείας, πολλές τοπικές αρχές στο Gush Dan (την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ) εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν δημόσια καταφύγια απόψε».

Το Channel 12 ανέφερε τον πρώην επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ, Άμος Γιαντλίν, που δήλωσε: «Δεν θα εκπλαγώ αν το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους απευθείας στο Ισραήλ», προσθέτοντας ότι «Είναι πιθανό η Χεζμπολάχ να έλαβε εντολή να ξεκινήσει τον πόλεμο την τελευταία Παρασκευή του μήνα του Ραμαζανιού, δηλαδή ακριβώς δύο ημέρες αργότερα», είπε.

Ενώ η ισραηλινή «Maariv» ανέφερε ότι «η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού λόγω της πιθανότητας ιρανικής αντίδρασης», ο στρατιωτικός σχολιαστής του Channel 13, Άλον Μπεν Ντέβιντ, είπε ότι «Το Ισραήλ συνειδητοποιεί ότι οι Ιρανοί «αυτή τη φορά είναι πιο αποφασισμένοι να απαντήσουν από τις προηγούμενες φορές».

Στο ίδιο πλαίσιο, η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» ανέφερε: «Την περασμένη εβδομάδα, οι επιχειρήσεις παρεμβολής GPS του Ισραήλ εντάθηκαν από το ξέσπασμα του πολέμου και επεκτάθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ».

Πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής, οι διαταραχές του GPS έχουν γίνει κυρίως αισθητές στο βόρειο τμήμα της χώρας, από την περιοχή της Χάιφα μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου, και οι υπηρεσίες χαρτογράφησης GPS έχουν δείξει στους χρήστες ότι βρίσκονται στη Βηρυτό».

Η εφημερίδα θεώρησε ότι η εντατικοποίηση της παρέμβασης «υποδεικνύει ανησυχίες για τις απειλές από το Ιράν», το οποίο υποσχέθηκε μια «σκληρή απάντηση».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ