Μυστηριώδες μη επανδρωμένο σκάφος εντοπίστηκε στις ρουμανικές ακτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα θαλάσσιο μη επανδρωμένο όχημα (MUV) ανακαλύφθηκε στις ρουμανικές ακτές στη στις 3 Απριλίου από τη Ρουμανική Ακτοφυλακή, γράφουν σήμερα τα τοπικά media.

Το μυστηριώδες σκάφος που βρήκε η Ρουμανία στη Μαύρη Θάλασσα, εξηγείται από τους Ρώσους: Είναι ένα επικίνδυνο πλοίο παρεμβολών, εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα από την Τούζλα.

Τοπικά δημοσιεύματα επικαλούμενα  Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που είδαν τις δημοσιευμένες φωτογραφίες του αναποδογυρισμένου σκάφους γράφουν ότι είναι ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης που μετατράπηκε σε μη επανδρωμένο με μια κεραία εμπλοκής τοποθετημένη στην πλώρη του.

Μάλιστα, λένε ότι οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι μάλλον πρόκειται για ουκρανικό μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος που εκπέμπει ραδιοσυχνότητες για να εμποδίζει την καθοδήγηση των μη επανδρωμένων θαλάσσιων οχημάτων  που συνήθως είναι γεμάτα με εκρηκτικά.

«Με τη διευκρίνιση αυτή, εξηγείται η αύξηση του αριθμού των ανιχνευθέντων θραυσμάτων των UAV Geran-2 στη Ρουμανία και τη Μολδαβία, η διαδρομή των οποίων θα μπορούσε να αλλάξει υπό την επίδραση παρεμβολών που προέρχονται από αυτήν τη συσκευή», γράφει ο συντάκτης του «Two Majors», στο Telegram,  χωρίς πει ποιος θα έστειλε τη συσκευή στα ρουμανικά ύδατα, όπως σημειώνει το ρουμανικό Newsweek.

2 28

Το ρουμανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MApN) ανέφερε ότι το σκάφος που ανατράπηκε ανατολικά της Τούζλα και ανασύρθηκε από το πλοίο ARSVOM, «αποδείχθηκε πιθανό μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα» και διερευνάται από το υπουργείο και εξειδικευμένες δομές.

Ο στρατός διευκρίνισε επίσης ότι εφάρμοσε τις «ειδικές διαδικασίες επιχειρησιακής έρευνας» του σκάφους που ανασύρθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τα ρουμανικά χωρικά ύδατα.

«Την Παρασκευή 5 Απριλίου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με εξειδικευμένες δομές από το Εθνικό Σύστημα Άμυνας, τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια, υλοποίησαν τις συγκεκριμένες επιχειρησιακές διαδικασίες για την έρευνα του σκάφους».

Θεωρούμενος ως κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το πλοίο Sar Artemis-ARSVOM και μεταφέρθηκε στο λιμάνι για έρευνες, αναφέρει το Radio Constanta.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνολογία παρεμβολών και την χρησιμοποιούν στο έπακρο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνεται, η εκτροπή των θαλάσσιων drones με εκρηκτικά είναι πολύ επικίνδυνη για τη Ρουμανία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ