Τεραστια φωτιά στην Ιεράπετρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα καθώς νωρίτερα ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση.

fotia

Μάλιστα, πριν από λίγο οι κάτοικοι των χωριών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν την περιοχή προληπτικά και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά. Πληροφορίες ανέφεραν πως ένα σπίτι στον Μαύρο Κόλυμπο άρχισε να καίγεται και ξέσπασε συναγερμός.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες καθώς πνέουν άνεμοι που φτάνουν τα 8 μποφόρ!

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ έχουν σηκωθεί και δύο ελικόπτερα και έχει κινητοποιηθεί η Πολιτική Προστασία καθώς και εθελοντές.

Δείτε την ενημέρωση προς τους κατοίκους:

Στη Ιεράπετρα δεν έχει ξεσπάσει μία, αλλά τρεις φωτιές με την πιο ανησυχητικά να είναι αυτή στον Μαύρο Κόλυμπο. Από τα τρία μέτωπα, πιο ανησυχητικό είναι αυτό στον Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας καθώς πρόκειται για δασική πυρκαγικά σε περιοχή κυρίως με χαμηλή βλάστηση.

Οι άλλες δύο πυρκαγιές ξέσπασαν στις Μάλες και στις Αμουδάρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ