Η Βουλγαρία καταψήφισε ψήφισμα του ΟΗΕ για απαγόρευση πώλησης όπλων στο Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βουλγαρία καταψήφισε ψήφισμα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που ζητά την απαγόρευση των πωλήσεων όπλων στο Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Το έγγραφο καλεί επίσης το Ισραήλ να λογοδοτήσει για πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με την υποστήριξη 28 χωρών, 13 απείχαν, συνολικά 6 ψήφισαν «κατά». Το έγγραφο είναι μη δεσμευτικό και προαιρετικό, σύμφωνα με την Bnr.

«”Αυτό που εξέπληξε κάποιους ήταν η απογοήτευση του Ισραήλ, καθώς ο πρεσβευτής του χαρακτήρισε τη σημερινή μαύρη μέρα για τον ΟΗΕ, αφού η μέχρι τώρα ισχυρή υποστήριξη της Ευρώπης προς το Ισραήλ από την αρχή της σύγκρουσης, αρχίζει να μειώνεται.

Η Γαλλία και η Ολλανδία απείχαν.

Η Φινλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο υποστήριξαν το έγγραφο.

Από την Ευρώπη, μόνο η Γερμανία και η Βουλγαρία ψήφισαν κατά.

Και αυτό θα ανησυχήσει το Ισραήλ», δήλωσε η ανταποκρίτρια του BBC στη Γενεύη Ίμογκεν Φοκς.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι απέλυσε δύο αξιωματικούς και τρεις ανώτεροι διοικητές επιλήφθηκαν επισήμως μετά από έρευνα για τη δολοφονία επτά εργαζομένων σε ανθρωπιστική βοήθεια σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, διαπιστώνοντας σοβαρά λάθη και διαδικαστικές παραβιάσεις από τον στρατό.

Μεταξύ των νεκρών εργαζομένων στον τομέα της βοήθειας ήταν πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Πολωνίας, καθώς και άτομα με διπλή υπηκοότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, γράφει η βουλγαρική dnes.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ