Συνεχίζεται η μαχη με τη Φωτια στην Ιεραπετρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλλει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα προκειμένου να «τιθασεύσει» την φωτιά που μαίνεται από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Σχινοκαψάλων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, συνολικά έχουν τραυματισθεί τέσσερα άτομα, δύο πολίτες και δύο πυροσβέστες. Ένας 74χρονος έχει διασωληνωθεί στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα όταν πήγε να προστατεύσει το σπίτι του από τις φλόγες.

‘Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, μια ηλικιωμένη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και ήταν ανήμπορη να μετακινηθεί. Παράλληλα, ένας πυροσβέστης έπαθε διάστρεμμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει να επιχειρεί.

Ζημιές έχουν υποστεί αυλές σπιτιών, θερμοκήπια ενώ κάηκαν ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο. Ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών.

Πλέον, οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί στο ανατολικό και βόρειο τμήμα γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά, σε ορεινά σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές αλλά και πίσω από την κορυφογραμμή που είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.

Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Εξαιτίας του αέρα τα ελικόπτερα δεν μπορούν να «σηκωθούν».
Στην φωτιά επιχειρούν περισσότερα από 30 οχήματα και 130 Πυροσβέστες, ενώ στο σημείο βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 σε τέσσερις οικισμούς, των Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης προκειμένου να εκκενώσουν προς Κουτσουρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ