Ρωσικό προσωπικό απομακρυνθηκε από τα κεντρικά του Νατο στις Βρυξέλλες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη για τα 75 χρόνια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραχώρησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στην Bild και αποκάλυψε ότι υπήρχαν κατάσκοποι του Βλαντίμιρ Πούτιν στο αρχηγείο. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέφερε στην γερμανική εφημερίδα ότι στα κεντρικά δρούσε προσωπικό που δεν επιτελούσε διπλωματικό έργο, αλλά καθήκοντα μυστικών υπηρεσιών.

Επισήμανε, επίσης, ότι έχει απομακρύνει «ρωσικό προσωπικό από τα κεντρικά του στις Βρυξέλλες».

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε και στην εκτεταμένη δράση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη: «Έχουμε δει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν σε ευρωπαϊκές χώρες επί πολλά χρόνια. Παρατηρούμε, επίσης, ότι έχουν γίνει προσπάθειες να εντείνουν τις δραστηριότητές τους. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, και οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι παρακολουθούν πολύ στενά αυτές τις δραστηριότητες».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι τυπικά η ρήξη Συμμαχίας και Ρωσίας είχε επέλθει από τον Οκτώβριο του 2021, μερικούς μήνες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, όταν η Μόσχα ανέστειλε την διπλωματική της αποστολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε και σε «περιστατικά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια και όχι τους τελευταίους μήνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ