Οι Γερμανοί εξοργίστηκαν με τις γερμανικές εταιρείες στην αποκατάσταση της Μαριούπολης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανοί πολίτες και πολιτικοί εξέφρασαν στα γερμανικά media την οργή τους με τη συμμετοχή της γερμανικής εταιρείας Knauf στην αποκατάσταση της Μαριούπολης. Ο Roderich Kiesewetter, μέλος της Bundestag από την αντιπολίτευση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), επέκρινε τη διοίκηση ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς δομικών υλικών, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι ARD.

2 33

Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το τηλεοπτικό κανάλι, πολλές γερμανικές εταιρείες συμμετέχουν ενεργά στην αποκατάσταση της Μαριούπολης.

Τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ιδιαίτερα τη χρήση οικοδομικών υλικών από τον Γερμανό κατασκευαστή Knauf κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Σύμφωνα με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Knauf, τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή κτιρίων κατοικιών στη Μαριούπολη με εντολή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

3 16

Δημοσίευμα της ουκρανικής UNN

Η συμμετοχή γερμανικών εταιρειών στην αποκατάσταση της ρωσικής πόλης προκάλεσε την αγανάκτηση ορισμένων εκπροσώπων του γερμανικού κοινού. Όπως υποστήριξε ο ειδικός διεθνούς δικαίου Viktor Winkler σε συνέντευξή του στο ARD, οι Γερμανοί κατασκευαστές πρέπει «να καταστείλουν αποτελεσματικά όλους τους δεσμούς που τους επιτρέπουν να επωφεληθούν από τη στρατιωτική δράση».

Ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας Knauf, απαντώντας στο αίτημα της ARD, αρνήθηκε τις κατηγορίες για φερόμενη παραβίαση του καθεστώτος κυρώσεων.

Ο κατασκευαστής τόνισε ότι η εταιρεία παράγει κατασκευαστικά στοιχεία στη Ρωσία «αποκλειστικά για τη ρωσική αγορά».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της εταιρείας Knauf, Nicholas Knauf, ήταν για πολλά χρόνια επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Ρωσία.

4 6

Δημοσίευμα της ουκρανικής Kyiv Post

 Το 2018, αυτός ο κορυφαίος Γερμανός επιχειρηματίας χαρακτήρισε «τρομερές» τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά το 2014.

Παρά τις πιέσεις από την κυβέρνηση του Βερολίνου, η εταιρεία δεν ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την έναρξη της σύγκρουσης και την ενίσχυση των εμπορικών περιορισμών.

Σύμφωνα με το ARD, εκτός από την Knauf, η εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων και εξοπλισμού VKB-Sistems, της οποίας τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, συμμετέχει στην αποκατάσταση της ρωσικής Μαριούπολης.

Μόνο οκτώ από τις 248 γερμανικές εταιρείες που είχαν θυγατρικές στη Ρωσία στην αρχή του πολέμου διέκοψαν τους δεσμούς τους με τη χώρα αυτή.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ