Μόσχα: Οι Ουκρανοί χτύπησαν τον θόλο του έκτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Ζαπορόζιε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν σήμερα τον θόλο της έκτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Ζαπορόζιε που ελέγχεται από τη Ρωσία, ανακοίνωσε η διοίκηση του εργοστασίου, που διορίστηκε από τη Μόσχα, στο κανάλι της στο Telegram, όπως ανέφερε το TASS.

«Διενεργήθηκε επίθεση κατά του θόλου της έκτης μονάδας του NPP Ζαπορόζιε. Δεν υπήρξαν κρίσιμες ζημιές ή τραυματίες εργαζόμενοι. Δεν εντοπίστηκαν απειλές για την ασφάλεια του εργοστασίου», ανέφερε το μήνυμα.

Μάλιστα σήμερα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με drones στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε που ελέγχεται από τη Ρωσία, προκαλώντας ζημιές σε φορτηγό που ήταν σταθμευμένο δίπλα στην καντίνα του εργοστασίου.

Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τις ουκρανικές αρχές.

«Σήμερα, ένα drone καμικάζι έπληξε την περιοχή της καντίνας που βρίσκεται στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Ζαπορόζιε. Ένα φορτηγό που εκφόρτωνε προϊόντα υπέστη ζημιές.  20 λεπτά πριν από την επίθεση, υπήρξε προγραμματισμένη επιθεώρηση εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ( ΙΑΕΑ) σε αυτήν την περιοχή. Ένα άλλο χτύπημα έπληξε την περιοχή του λιμανιού φορτίου με drone. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του εργοστασίου. Δεν τραυματίστηκαν υπάλληλοι του εργοστασίου ή εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ», ανέφερε η διοίκηση του πυρηνικού εργοστασίου σε ανακοίνωση.

Οι αρχές στη Ρωσία σκοπεύουν να δείξουν τα θραύσματα από την πρόσκρουση στον θόλο του αντιδραστήρα σε επιθεωρητές της Διεθνούς Πυρηνικής Υπηρεσίας (ΔΟΑΕ).

«Κανένας πυρηνικός σταθμός στον κόσμο δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε άμεσο χτύπημα από ένοπλους σχηματισμούς. Η ζημιά στις εγκαταστάσεις υποδομής του εργοστασίου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ