Ουκρανικη επίθεση στον πυρηνικό αντιδραστήρα στη Ζαπορίζια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν χτύπημα σε θόλο της 6ης μονάδας ισχύος του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια (ZNPP) χωρίς κρίσιμες ζημιές ή τραυματισμούς, ανέφερε το κανάλι Telegram της εγκατάστασης, όπως μεταδίδει το TASS.

«Έγινε επίθεση στον θόλο της 6ης μονάδας παραγωγής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye. Δεν υπήρξαν κρίσιμες ζημιές ή τραυματισμοί. Δεν καταγράφηκε απειλή για τα όρια ασφαλείας», ανέφερε η ανακοίνωσή της. Διευκρινίστηκε ότι το υπόβαθρο ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό παραμένει εντός κανονικών ορίων. Βρίσκόμενη στο Energodar, η πυρηνική εγκατάσταση της Ζαπορίζια, με χωρητικότητα περίπου 6 GW, είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη.

Η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο του εργοστασίου στις 28 Φεβρουαρίου 2022, τις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία. Έκτοτε, μονάδες του ουκρανικού στρατού πραγματοποιούν περιοδικά βομβαρδισμούς τόσο κατοικημένων συνοικιών στο κοντινό Energodar όσο και των εγκαταστάσεων του ίδιου του πυρηνικού εργοστασίου, μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών, βαρέος πυροβολικού και συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συστήματα αεράμυνας αποκρούουν τις επιθέσεις, αν και αρκετές φορές βλήματα έπληξαν εγκαταστάσεις υποδομής και κοντά σε αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων. Προκειμένου να προστατευθεί το ZNPP από επιθέσεις βομβαρδισμού, έχουν κατασκευαστεί μηχανολογικές κατασκευές, που αποτελούν ένα είδος δικτύου ασφαλείας, στις εγκαταστάσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ