Συριζα: Η δημοσκοπική στασιμότητα του 15% λίγο πριν από τις ευρωεκλογές καλλιεργεί στην ηγετική ομάδα του κόμματος μια ανεξήγητα υπέρμετρη ευφορία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμίζει όλο και συχνότερα τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ το κλασικό ανέκδοτο με την ομάδα κολυμβητών που επιστρέφει από μεγάλους αγώνες και, μολονότι «πάτωσε», πανηγυρίζει γιατί δεν πνίγηκε κανείς.

Η δημοσκοπική στασιμότητα στην περιοχή του 15%, που απομακρύνει προσωρινά την αγωνία ότι θα μπορούσε στις ευρωεκλογές να δει την πλάτη του υπερφίαλου και, κατά γενική ομολογία, «λίγου» προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ν. Ανδρουλάκη, καλλιεργεί στην ηγετική ομάδα μια ανεξήγητα υπέρμετρη ευφορία.

Ασφαλώς προκαλεί ανακούφιση, λένε οι σκεπτικιστές, ότι στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς «θα καθίσουμε στο τραπέζι από θέση ισχύος». Αυτό, όμως, είναι κάτι που για τους περισσοτέρους δεν λέει απολύτως τίποτε από τη στιγμή που ο Σ. Κασσελάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει ακροατήριο, αναζητώντας μια στείρα ηγεμονία.

«Ο κόσμος στον οποίον απευθύνεται και ο τρόπος με τον οποίον το κάνει δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τα μεγάλα ιστορικά ρεύματα της δημοκρατικής παράταξης. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σημαντικά πολιτικά βιώματα» λέει στη «δημοκρατία» στέλεχος ειδικού βάρους, που δηλώνει απογοητευμένο από τις συνεχείς εκδηλώσεις αυτοαναφορικότητας του Κασσελάκη, οι οποίες αφήνουν αδιάφορο τον κόσμο της Αριστεράς.

Μπορεί να ενθουσιάζουν γραφικές και πολιτικά ασήμαντες περιπτώσεις τύπου Καρανίκα, που ανακάλυψαν εσχάτως τη γοητεία του… Σπυράδωνη Γεωργιάδη, ωστόσο δεν μπορούν να συνεγείρουν ανθρώπους που επιλέγουν την απογοήτευση του καναπέ, αντί να πάνε μέχρι τις κάλπες.

Για την ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετεωρίζεται σχετικά με την Προανακριτική για τα Τέμπη. Είναι βέβαιο, λένε κομματικές πηγές, ότι θα κρατήσει το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εν αναμονή νέων στοιχείων, που καταιγιστικά έρχονται καθημερινά στο φως.
Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου δηλώνει αποφασισμένη να επιμείνει στην αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο της παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής πολιτικών αντιπάλων και «φίλων» της κυβέρνησης. Στο ίδιο πλαίσιο, θα επιμένει να ζητά εξηγήσεις για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χιλιάδων ομογενών, αναβαθμίζοντας την καταγγελία της με την υποψία ότι το θέμα πλέον αφορά το σύνολο των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Και, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμπλουτίσει την κριτική του, αναδεικνύοντας εν όψει ευρωεκλογών τα σκάνδαλα της «πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση» καθώς και του «πιο προσκυνημένου στο χρήμα Ελληνα πρωθυπουργού» – για τον οποίο, προσθέτως, αρκετά στελέχη υποψιάζονται ότι έχει συνομολογήσει «περισσότερα απ’ όσα λέει» με τον Ερντογάν.

Την προσεχή Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις προτάσεις του για τη Δικαιοσύνη και στις 18 Απριλίου, σε πανηγυρική εκδήλωση, το ευρωψηφοδέλτιο. Στις 13-16 Απριλίου, ο Κασσελάκης θα παραστεί στη Νέα Υόρκη, στις εκδηλώσεις της ομογένειας για την Εθνεγερσία, και από τις 20/4 θα οργώσει το Αιγαίο, παρέα με τον ναύαρχο Αποστολάκη, σε κάτι που ονομάζει «ναυτική εβδομάδα»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ