Συγκλονιστικες εικόνες απο την έκλειψη ηλίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απευθείας εικόνα από την ολική έκλειψη Ηλίου προσφέρει η NASA, μέσω συνδέσμου που έχει ετοιμάσει ειδικά για την παρακολούθηση του σημαντικότερου αστρονομικού γεγονότος του 2024, για όσους δεν μπορούν να το δουν «δια γυμνού οφθαλμού».

Η ολική έκλειψη Ηλίου θα ξεκινήσει με την ανατολή του Ηλίου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ στη συνέχεια θα διασχίσει το Μεξικό και τις ΗΠΑ, από το Τέξας έως το Μέιν. Το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής θα δει μια μερική έκλειψη, αλλά οι θεατές σε μια περιοχή από το Μαζατλάν του Μεξικού, μέχρι και κοντά στο Γκάντερ του Καναδά θα βιώσουν μια ολική έκλειψη Ηλίου.

Η ολική έκλειψη Ηλίου θα είναι πλήρως ορατή με έναρξη τις 11:07 (τοπική ώρα) στο Μαζατλάν, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Στη συνέχεια θα προχωρήσει βορειοανατολικά προς τις ΗΠΑ, περνώντας πάνω από το Τέξας, τα νότια τμήματα της Οκλαχόμα, του Μιζούρι και του Ιλινόις, πριν φτάσει στο Οχάιο και κινηθεί κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ – Καναδά. Η πορεία του φαινομένου θα ολοκληρωθεί στην καναδική ατλαντική επαρχία του Νιουφάουντλαντ.

ekleipsi iliou
Το «μονοπάτι» που θα ακολουθήσει η ολική έκλειψη Ηλίου

Οι θεατές που βρίσκονται στη διαδρομή της ολικής έκλειψης Ηλίου ενδέχεται να παρατηρήσουν μια πτώση της θερμοκρασίας, ύφεση ή αλλαγή του ανέμου, εμφάνιση πλανητών στον ουρανό, καθώς και μια ηρεμία στα πτηνά και στην άγρια πανίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «τυχερές» σήμερα περιοχές θα ξαναζήσουν κάτι παρόμοιο σε 20 χρόνια, όμως η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται στις 12 Αυγούστου 2024 και θα είναι ορατή από άλλες περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ