Αλβανία: Ζούμε ανάμεσα στους Έλληνες και στους Ιταλούς, λέει ο Έντι Ράμα για τον τουρισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αλβανία γνώρισε αριθμούς ρεκόρ τουριστών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, και οι προσδοκίες για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Λόγω των θετικών εξελίξεων στον τουριστικό τομέα στην Αλβανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού συγκεντρώθηκε αυτή τη Δευτέρα στα Τίρανα για την 70ή συνάντηση.

Παρών στο συνέδριο, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν ορισμένες προκλήσεις που έρχονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και να μην γίνουν τα λάθη άλλων ελίτ χωρών στον τουρισμό.

Να προσελκύσουμε με εκπληκτική αρχιτεκτονική…

«Με περισσότερους από 10 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και με πολύ υψηλά νούμερα τους πρώτους 3 μήνες του χρόνου. Αυτό δεν είναι μόνο μια επιτυχία, αλλά είναι επίσης μια μεγάλη πρόκληση γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε εάν θέλουμε η Αλβανία να προχωρήσει με βιώσιμο τρόπο, σε περίπτωση που θέλουμε η Αλβανία να είναι ένας προορισμός όπου αξίζει τον τουρισμό, που θα φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και να τους κάνει να νιώθουν ότι ήρθαν στην Αλβανία και όχι πουθενά αλλού.

»Πρέπει να διατηρήσουμε τη φύση, να χτίσουμε πράγματα με όμορφη, εκπληκτική αρχιτεκτονική και πρέπει να συνδυάσουμε αυτά τα δύο έτσι ώστε οι άνθρωποι να πάρουν περισσότερα από τη δουλειά τους, αλλά από την άλλη πλευρά, έχουν επίσης την ευκαιρία να αφήσουν περισσότερα στην Αλβανία για τις μελλοντικές γενιές. Δεν θέλουμε να χάσει η χώρα μας, χτίζοντας έναν τουριστικό προορισμό. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη, πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη άλλων.

»Και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη συνάντηση, γιατί αυτό που κάνει αυτή η οργάνωση είναι πραγματικά φανταστικό. Δεν πρόκειται για μετάβαση από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά για ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, λαθών που έχουν γίνει στο παρελθόν για να μην επαναληφθούν. Ελπίζω να μάθουμε όσο πιο δυνατά γίνεται.

Έχουμε κάνει ήδη κάποια δικά μας λάθη.

 »Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε ανάμεσα σε Έλληνες και Ιταλούς και το να είσαι ανάμεσά τους σημαίνει να είσαι σε dolce vita και κάνεις και λάθη.

Γιατί αφενός δεν έχεις καταλάβει πλήρως την ευλογία που σου έδωσε ο Θεός.

 Αλλά δεν είμαστε Ελβετία και ίσως είναι καλύτερα να μην είμαστε, αλλά πρέπει να έχουμε τον ίδιο τρόπο κατανόησης που έχουν οι Ελβετοί  για το τι πρέπει να αφήσουν στις  επόμενες γενιές, για να το αφήσουμε καλύτερα», τόνισε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Argjiroja

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ