“Από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα σπουδαία Έθνη” τα λόγια του Αδωνι Γεωργιαδη για το Ισραηλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο Ισραήλ όπου και υπέγραψε με τον Ισραηλινό ομόλογό του μνημόνιο συνεργασίας.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργασθούν σε τομείς όπως παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες, μεταδοτικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, μεταμόσχευση και δωρεά οργάνων, ψυχική υγεία, φάρμακο και φαρμακευτική κάνναβη και ασφάλεια τροφίμων.

Το μνημόνιο συνεργασίας βασίζεται στη Συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση του Ισραήλ για τη «Συνεργασία στους Τομείς της Υγείας και της Ιατρικής», που υπογράφηκε στην Ιερουσαλήμ στις 9 Μαρτίου 1992.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να πλέξει το εγκώμιο του Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο να πει πως «από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα σπουδαία Έθνη», αναφερόμενος στους τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Στο Τελ Αβίβ είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ επισήμως το Ichilov ένα από τα μεγαλύτερα τους Δημόσια Νοσοκομειακά Συγκροτήματα. 2.000.000 ασθενείς εξυπηρετούνται ετησίως από αυτό το Νοσοκομείο. Τα πράγματα που είδα, η χρήση των νέων τεχνολογιών, οι καινοτομίες που έχουν εφαρμόσει, η συνεργασία τους με την Ιατρική τους Σχολή για την έρευνα, οι κλινικές μελέτες κλπ ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακά. Σίγουρα θα ξεκινήσουμε μερικές από τις εφαρμογές τους πιλοτικά σε κάποια νοσοκομεία μας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας που υπογράψαμε σήμερα. Και θα κάνουμε την ζωή των ασθενών μας καλύτερη.

Όμως το πιο συγκινητικό σημείο της επίσκεψης μας ήταν όταν συναντήσαμε, στο Κέντρο Αποκατάστασης που έχει μέσα το Νοσοκομείο, τραυματίες στρατιώτες που νοσηλεύονται από το μέτωπο της Γάζας. Μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους και το πιο εντυπωσιακό είδαμε την αγωνία τους να γίνουν γρήγορα καλά, για να επιστρέψουν και να πολεμήσουν για την Πατρίδα τους ξανά. Από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα σπουδαία Έθνη».

Περασμένα ξεχασμένα για τον Άδωνι τα όσα έσουρνε στο Ισραήλ και τους Εβραίους, σε εκείνη τη μακρινή εποχή, πριν ανέλθει στα ανώτατα αξιώματα…

  1. «Περασμένα ξεχασμένα για τον Άδωνι τα όσα έσουρνε στο Ισραήλ και τους Εβραίους, σε εκείνη τη μακρινή εποχή, πριν ανέλθει στα ανώτατα αξιώματα…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ