Ο Νικόλας Φαραντούρης αποκάλυψε τα νέα σκάνδαλα που «καίνε» την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στις Ευρωεκλογές του 2024

Τρία μεγάλα σκάνδαλα «καίνε» την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που Ούρσουλα Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μιλούσε στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και έπλεκε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσάκη (κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει) στις Βρυξέλλες έσκαγε και τρίτο μεγάλο σκάνδαλο που αφορούσε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δείτε τα 3 σκάνδαλα που αποκάλυψε ο Νικόλας Φαραντούρης στο βίντεο:

 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρωπαίοι Επίτροποι κατηγορούν τη φον ντερ Λάιεν για «ρουσφέτι» 1,44 εκατομμυρίων ευρώ

Τις επικρίσεις πυροδότησε η απόφαση της φον ντερ Λάιεν να διορίσει έναν κομματικό της φίλο -τον Γερμανό Χριστιανοδημοκράτη Μάρκους Πίπερ σε θέση «συμβούλου» για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ και με 20.000 ευρώ μηνιαίως, παρόλο που δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος, επινοώντας μάλιστα έναν ρόλο που δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες.

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, τέσσερις επίτροποι – ο Τζότζεφ Μπορέλ, ο Τιερί Μπρετόν, ο Πάολο Τζεντιλόνι και ο Νίκολας Σμιντ – με κοινή επιστολή τους, καλούν την φον ντερ Λάιεν να ξανασυζητήσουν τον διορισμό Πίπερ, επειδή εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη «διαφάνεια και την αμεροληψία της διαδικασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμαύλισε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 32.000.000 ευρώ

 

Οι Επίτροποι αναφέρουν ότι ο 60χρονος Πίπερ είχε λιγότερα προσόντα από τις άλλες δυο υποψήφιες , την Τσέχα Μαρτίνα Ντλαμπάγιοβα και τη Σουηδέζα Αννα Στέλινγκερ, αλλά προτιμήθηκε από την φον ντερ Λαίεν λόγω της κομματικής του ιδιότητας ως μέλους του CDU.

Πρόσληψη με 1,44 εκατ. ευρώ

Η πρόεδρος της Κομισιόν προσέφερε μάλιστα στον Πίπερ ένα «συγκλονιστικό συμβόλαιο» που θα του επιτρέψει να φτάσει στη σύνταξη σε τέσσερα χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο, με μισθό 20.000 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων», δηλαδή ένα συνολικό δημοσιονομικό κόστος 1,44 εκατ. ευρώ, όπως καταγγέλουν ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων και της Αριστεράς.

Οι ευρωβουλευτές κατηγορούν τη φον ντερ Λάιεν ότι «η κομματική ένταξη του υποψηφίου έπαιξε αποφασιστικό ρόλο» στον διορισμό.

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Φρόιντ κατηγόρησε την φον ντερ Λάιεν για «ευνοιοκρατία», επιλέγοντας ένα στέλεχος από το κόμμα της , το CDU για να εξασφαλίσει την υποστήριξη ως Spitzenkandidat (επικεφαλής υποψήφια) του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις ευρωεκλογές.

Κατακραυγή

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Επιτροπής τοποθετεί φίλους της, ιδιαίτερα Γερμανούς, σε όλα τα επίπεδα της κοινοτικής διοίκησης, αλλά είναι η πρώτη φορά που πολλοί επίτροποι που υπάγονται στην εξουσία της, εξεγέρθηκαν.

«Στις Βρυξέλλες, τα σχέδια της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προκαλούν μια άνευ προηγουμένου κατακραυγή» γράφει η γαλλική Liberation, προσθέτοντας ότι η Γερμανίδα Πρόεδρος της Επιτροπής προκαλεί την εξέγερση των επιτρόπων της και αρκετών πολιτικών ομάδων στην Ευρωβουλή. « Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πιάστηκε στα πράσα για παρρησία, φιλαρέσκεια και φιλαυτία», σημειώνει η Liberation.

Πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες κάνουν λόγο για «PieperGate» και αναφέρουν μάλιστα ότι «η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε ένα λάθος υποβάλλοντας υποψηφιότητα ως Spitzenkandidat του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Έπρεπε να μείνει πάνω από τη μάχη, να είχε δηλώσει τον εαυτό της διαθέσιμο για επιβεβαίωση, αλλά χωρίς να γίνει αρχηγός πολιτικού κόμματος», τονίζει η ιταλική Il Foglio.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξετάσει ξανά το διορισμό του Πίπερ την προσεχή Πέμπτη.

Βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων και της Αριστεράς κατέθεσαν πρόταση με την οποία καλούν την Επιτροπή να ακυρώσει την απόφαση.

Αντίθετα, η Κομισιόν πρέπει να «κινήσει μια πραγματικά διαφανή και ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή του εκπροσώπου των ΜΜΕ της ΕΕ», τονίζουν οι ευρωβουλευτές.

Σκανδάλων συνέχεια

Η Πρόεδρος της Κομισιόν βλέπει τις αντιπαραθέσεις και τα σκάνδαλα να πολλαπλασιάζονται, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δεύτερη θητεία της. Ήδη, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά την φον ντερ Λαίεν για πρώτη φορά για πιθανή εγκληματική συμπεριφορά, με αφορμή μια αμφιλεγόμενη συμφωνία για τα εμβόλια κατά του covid, καθώς μάλιστα έχουν διαγραφεί τα επίμαχα SMS της διαπραγμάτευσης.

Οι κυνηγοί διαφθοράς στην Ευρώπη ερευνούν την επικεφαλής της Επιτροπής για τη συμφωνία που συνήψε μόνη της το 2021 με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για παροχή εμβολίων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η φον ντερ Λάιεν είχε αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις για την τρίτη σύμβαση προμήθειας εμβολίων, χωρίς να έχει αντίστοιχη εντολή. Αυτό αφορούσε την παράδοση 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων με εκτιμώμενο όγκο παραγγελιών 35 δισεκατομμυρίων ευρώ από χρήματα της ΕΕ από φόρους.

Εκείνη την εποχή, η φον ντερ Λάιεν καυχιόταν για την καλή της σχέση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer. Το εκμυστηρεύτηκε στους New York Times , οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στις εμπιστευτικές συνομιλίες μεταξύ του επικεφαλής της επιτροπής και του Μπουρλά τον Απρίλιο του 2021. Και οι δύο είχαν διαπραγματευτεί τη συμφωνία μέσω γραπτού μηνύματος για αρκετούς μήνες. Όταν οι New York Times ζήτησαν πρόσβαση στην αλληλογραφία, η Κομισιόν αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο.

Η Διαμεσολαβήτρια της ΕΕ, Εμιλι Ο’ Ράιλι και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ήθελαν επίσης να μάθουν τι υπήρχε στα μηνύματα ,αλλά η ομάδα της φον ντερ Λάιεν το απέρριψε υπιστηρίζοντας ότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Κομισιόν . Η Ο’ Ράιλι δήλωσε : «Η απάντηση της Επιτροπής στα ευρήματά μου δεν αναφέρθηκε ούτε στο θεμελιώδες ερώτημα εάν υπάρχουν τα εν λόγω μηνύματα, ούτε ως προς το πώς θα απαντούσε η Επιτροπή σε ένα αίτημα για άλλα γραπτά μηνύματα»

Μιχάλης Ψύλος απο τη naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ