Σκάνδαλο Φον ντερ Λάιεν πριν τις ευρωεκλογές – Κατακραυγή στις Βρυξέλλες: Ο Μιχάλης Ψύλος αποκαλύπτει στο Kontra News 21:30

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις επικρίσεις πυροδότησε η απόφαση της φον ντερ Λάιεν να διορίσει έναν κομματικό της φίλο -τον Γερμανό Χριστιανοδημοκράτη Μάρκους Πίπερ σε θέση «συμβούλου» για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ και με 20.000 ευρώ μηνιαίως, παρόλο που δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος, επινοώντας μάλιστα έναν ρόλο που δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες.

 

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, τέσσερις επίτροποι – ο Τζότζεφ Μπορέλ, ο Τιερί Μπρετόν, ο Πάολο Τζεντιλόνι και ο Νίκολας Σμιντ – με κοινή επιστολή τους, καλούν την φον ντερ Λάιεν να ξανασυζητήσουν τον διορισμό Πίπερ, επειδή εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη «διαφάνεια και την αμεροληψία της διαδικασίας».

Η πρόεδρος της Κομισιόν προσέφερε μάλιστα στον Πίπερ ένα «συγκλονιστικό συμβόλαιο» που θα του επιτρέψει να φτάσει στη σύνταξη σε τέσσερα χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο, με μισθό 20.000 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων», δηλαδή ένα συνολικό δημοσιονομικό κόστος 1,44 εκατ. ευρώ, όπως καταγγέλουν ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων και της Αριστεράς.

Δείτε τις αποκαλύψεις που έκανε ο Μιχάλης Ψύλος, διευθυντής της ιστορικής ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ στο Kontra News 21:30 με τον Πάνο Χαρίτο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ