Ευρωδιασωστικά Ευρωομόλογα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Εμείς, οι πάλαι ποτέ ενθουσιώδεις Ευρωπαϊστές (των αρχικά 6 Κρατών), που υποχρεωθήκαμε να γίνουμε Ευρωσκεπτικιστές και τώρα πλέον  αρκετοί, γίναμε Ευρωαρνητές , αισθανόμαστε απογοητευμένοι, προδομένοι … πουλημένοι!.

Είναι λυπηρή, αλλά  πέρα ως πέρα αληθινή, η τροπή /εξέλιξη, την οποία ακολούθησε η Ε.Ε. Ούτε καν ως ΟΝΕ δεν κατάφερε να σταθεί με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Οι ισχυροί οικονομικά (με προεξάρχουσα τη Γερμανία), έγιναν πλουσιότεροι και οι ασθενέστεροι (πχ Βουλγαρία,  Ελλάδα) φτωχότεροι (!). Πρυτάνευσαν , ανάμεσα στους Εταίρους και τις Εταίρες, τα ωμά /ιδιοτελή και ευτελή συμφέροντα, σε βάρος μάλιστα όσων είχαν ανάγκη.

Το ελληνικό μνημονιακόπαράδειγμα, είναι ενδεικτικό /χαρακτηριστικό . Έφθασαν στο σημείο να μας χρησιμοποιήσουν ως πειραματόζωο οι αδαείς «μπαρμπέρηδες οικονομολόγοι» της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ που –όπως αργότερα παραδέχτηκαν – μάθαιναν την … τέχνη στου κασίδι το κεφάλι.  Οι …. «διασώστες» μας (όπως έχω ξαναγράψει), θύμιζαν ναυαγοσώστες, που αντί να λειτουργήσουν άμεσα και να βοηθήσουν, κρατούν το κεφάλι του πνιγμένου … μέσα στο νερό, για να δουν μέχρι που /πόσο θα αντέξει! . Παράνοια , κυνισμός, σαδισμός !. Όταν οι πτωχευμένη Ελλάδα προσπαθούσε να δανειστεί, οι «φίλοι/σύμμαχοι/εταίροι», δανείζονταν με……  αρνητικά επιτόκια !!!.                                                                                        

Το γεγονός ότι –defactoη Ε.Ε μεταλλάχθηκε σε Γ.Ε (Γερμανική Ένωση) είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτοαπαξίωσης της Ε. Ένωσης. Το να παραμείνει χάσμα ανάμεσα σε 28 χώρες της Ε.Ε, μετά από τόσα χρόνια, αποτελεί απόδειξη της φθίνουσας, αποτυχημένης, ευρωπαϊκής πορείας. Η δήθεν αλληλεγγύη είναι γράμμα / λόγος κενός περιεχομένου .
Η χαίνουσα πληγή του Κυπριακού παραμένει , παρά το ότι η Κύπρος αποτελεί μέλος της Ε.Ε , του ΝΑΤΟ , κ.ο.κ. Τι έκανε εδώ και δεκαετίες η Ε.Ε για να αποκαταστήσει το όνειδος της Τουρκικής Κατοχής; Τίποτα. Για να μην ενοχληθούν οι Ασιάτες Τούρκοι, οι οποίοι δημιούργησαν τετελεσμένα. Επειδή κάποιοι «Ευρωπαίοι» ιδίως οι Γερμανοί, έχουν οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία. Επιθυμούν οι τελευταίοι την ένωση /είσοδο της Τουρκίας- με περίπου 5% κατακτηθέντος /καταπατηθέντος ευρωπαϊκού εδάφους –στην Ε.Ε!.Το ζήτημα είναι συμφεροντολογικό , βαθύτατα ανήθικο και αντιευρωπαϊκό.

Αν , κάποτε, ήθελε πραγματοποιηθεί, ο (ήδη εν εξελίξει ευρισκόμενος) εξισλαμισμός της Ευρώπης θα επιταχυνθεί. Από μακροχρόνιος θα γίνει μεσοπρόθεσμος. Μπράβο μπρε γιουσουφάκια ευρωπαϊκά !…..                                     Γενικότερα δεν είναι μόνον η κατάπτυστη συμφεροντολογική νοοτροπία των ισχυρών Ευρωπαίων που εκτροχιάζει την πορεία της ένωσης και την οδηγεί στην απαξίωση και αποδυνάμωση. Στο σημερινό –και όχι βέβαια μόνο –ταραγμένο κόσμο, ένα Κράτος ή Κράτη όπως εκείνα της Ε.Ε δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς :

Ενιαία Εξωτερική Πολιτική.
Άρρηκτη εσωτερική συνοχή.
Ισχυρό στρατό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Δυστυχώς οι άφρονες συμφεροντολόγοι μικρονοικοί ταγοί της Ε.Ε αδυνατούν να συλλάβουν / κατανοήσουν τα … αυτονόητα αυτά. Στηρίζονται στην προστατευτική ομπρέλα των ΗΠΑ. Πλάνη οικτρά. Τα «πάντα ρει» , η κάθε συμμαχία (ενδέχεται να ) φυλλορροεί . Οι χθεσινοί αντίπαλοι γίνονται σύμμαχοι  και φίλοι σημερινοί, και φυσικά ισχύει και αντίστροφα. Ήδη ο τέως Πρόεδρος και νυν υποψήφιος των ΗΠΑ, αποστασιοποιείται και ζητεί από τους Ευρωπαίους να χρηματοδοτήσουν την άμυνά τους. Αύριο τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Τότε , ποιος, πως, θα προστατεύσει τους εφησυχάζοντες χαζοευρωπαίους ; Ο κος Πούτιν, οι Άραβες, οι Κινέζοι, ή οι …. Τούρκοι;.

Συνεπώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού (την οποία υιοθέτησαν και άλλες χώρες του Νότου) περί εκδόσεως Ευρωομολόγου για αμυντικές ευρωδαπάνες. Αν η Ε.Ε δεν ενισχυθεί με σύγχρονα οπλικά συστήματα, δεν οριοθετήσει συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα τα εξωτερικά της σύνορα , τότε τα χειρότερα την (μας) αναμένουν. Οι Βορειοευρωπαίοι εταίροι κακώς δεν συμφωνούν (επί του παρόντος ελπίζω).

ΥΓ Οι καιροί ου μενετοί. Η παγκόσμια εξοντωτική σύρραξη είναι προ των πυλών.

Αρκεί οι ιθύνοντες να θέλουν να διακρίνουν τα …. οφθαλμοφανή!……

Ιατρού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ