Μετά τις επιθέσεις το Ισραήλ αναπτύσσει το σύστημα «C-Dome» στο λιμάνι του Εϊλάτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ για πρώτη φορά ανέπτυξε το αμυντικό του σύστημα το οποίο τοποθετείται σε πλοίο, το C-Dome, εναντίον ενός «ύποπτου» στόχου που εισήλθε στον εναέριο χώρο της χώρας κοντά στη νότια πόλη Εϊλάτ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Τρίτη.

Το C-Dome είναι μια ναυτική έκδοση του συστήματος αεράμυνας Iron Dome που χρησιμοποιείται για την ασπίδα έναντι επιθέσεων με βλήματα και πυραύλους.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν συναγερμό στην περιοχή του Εϊλάτ, που έχει γίνει στόχος από τον περασμένο Φεβρουάριο από βολές βαλλιστικών πυραύλων από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, συμμάχους των Παλαιστίνιων μαχητών της Χαμάς.

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή του Εϊλάτ σχετικά με την διείσδυση εχθρικού αντικειμένου, οι Ναυτικές δυνάμεις της IDF εντόπισαν έναν ύποπτο εναέριο στόχο που διέσχιζε το ισραηλινό έδαφος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το IDF που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίς την Τρίτη.

«Ο στόχος αναχαιτίστηκε επιτυχώς από το ναυτικό αμυντικό σύστημα «C-Dome»», ανέφερε.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

1 84

Το C-Dome χρησιμοποιεί τον ίδιο αναχαιτιστή με τον Iron Dome

Εκπρόσωπος του IDF δεν επιβεβαίωσε εάν ο «ύποπτος» στόχος ήταν ένα drone, αλλά είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή ήταν «η πρώτη επιχειρησιακή χρήση του C-Dome».

Το σύστημα ‘naval Dome’, το οποίο εγκαταστάθηκε στο γερμανικής κατασκευής πολεμικό πλοίο Sa’ar Class 6, χρησιμοποιεί το ίδιο επίγειο σύστημα αναχαίτισης Iron Dome , σύμφωνα με την Rafael Advanced Defense Systems, την κυβερνητική εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα.

Το επίγειο Iron Dome έχει χρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές για την αναχαίτιση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός έχει επενδύσει σε αυτή τη νέα τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, ιδίως για να προστατεύσει τα αποθέματά του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Το κόστος κάθε εκτόξευσης από το σύστημα naval dome είναι περίπου 50.000 $, αναφέρει η Ndtv.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ