17χρονη έφυγε απο τη ζωη από καρδιακή ανακοπή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παγωμένη» είναι η Μυτιλήνη τις τελευταίες ώρες από την είδηση ότι μία 17χρονη έχασε την ζωή της, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου!

Όπως έγινε γνωστό, η ανήλικη Μαρία – Ταξιαρχούλα είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή το πρωί της Δευτέρας, χάνοντας τις αισθήσεις της δίπλα στη μητέρα της κοντά στο γήπεδο του νησιού. Συγκεκριμένα, ένιωσε αδιαθεσία και έφυγε νωρίτερα από το σχολείο, ωστόσο, υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της από την μητέρα της στο νοσοκομείο. Με μεγάλη ψυχραιμία η μητέρα της σταμάτησε το αυτοκίνητο και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ενώ προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από διερχόμενο νοσηλευτή.

Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και στα Επείγοντα οι γιατροί κατόρθωσαν να την επαναφέρουν, ωστόσο, τελικά δεν άντεξε και υπέκυψε.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Η ιστορία της άτυχης 17χρονης είχε γραφτεί από νωρίς με μελανά χρώματα. Ήταν μόλις έξι μηνών όταν χτυπήθηκε από μιας μορφής λευχαιμία αρκετά επιθετική, ώστε οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων, που νοσηλεύτηκε στην Αθήνα, να μην αφήσουν και πολλά περιθώρια ελπίδας στους γονείς της.

Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών καθώς βρέθηκε συμβατό μόσχευμα και η περίπτωσή της που προβλήθηκε τότε από τα αθηναϊκά κανάλια συγκίνησε το πανελλήνιο. Από τους 2 – 3 μήνες ζωής που έδιναν οι γιατροί, το παιδί κατάφερε να νικήσει την νόσο, έστω και με βαρύ τίμημα. Λόγω επιπλοκών μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών οι γιατροί του Παίδων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε βαριές θεραπείας κορτιζόνης για να κρατήσουν το ανοσοποιητικό της σύστημα σε χαμηλούς ρυθμούς. Λόγω αυτών των θεραπειών υπέστη οστεοπόρωση, καθώς και νευρολογικά προβλήματα τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την κινητική του ικανότητα, με συνέπεια να βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρά το χειρουργείο η Μαρία δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και τελικά το μοιραίο επήλθε χθες στο Βοστάνειο λόγω επιπλοκών από λοίμωξη του αναπνευστικού, βυθίζοντας στην θλίψη όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά και ολόκληρο το νησί.

Η κηδεία του αδικοχαμένου κοριτσιού θα πραγματοποιηθεία αύριο στις 15:30 απο την ενορία της Βαρειάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ