Ο Κατρουγκαλος στη θέση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνή τάξη, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανείς δεν πάει χαμένος σε αυτή τη χώρα! Μετά την άτακτη υποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μια ανάσα πριν από τις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος «βολεύτηκε» στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ… Καθόλου άσχημα για τον πρώην υπουργό, ο οποίος παραιτήθηκε -ή μάλλον τον παραίτησαν- από την Κουμουνδούρου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για επαναφορά της ασφαλιστικής εισφοράς 20% στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.

Πλέον, όπως ο ίδιος φρόντισε να γνωστοποιήσει με δελτίο Τύπου, θα βρίσκεται στη θέση του «ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνή τάξη» στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μια θέση που στελεχώνεται από ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης, η οποία καλύπτεται έπειτα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής. Σημειωτέον πως οι εισηγητές και οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες εκλέγονται για θητεία τριών ετών, που μπορεί να ανανεωθεί για άλλα τρία χρόνια. Η συγκεκριμένη θεματική, δηλαδή η δίκαιη και δημοκρατική διεθνής τάξη, είναι η ευρύτερη των ειδικών διαδικασιών και επιτρέπει την εξέταση σχεδόν όλων των μεγάλων προβλημάτων της παγκόσμιας κοινότητας.

Και εις ανώτερα για τον πρώην υπουργό, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, δεν πτοείται από όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ