Γεωργία Αδειλίνη για Τέμπη: Διαψεύδω κατηγορηματικά την Καρυστιανού – Είμαι με το μέρος των θυμάτων των Τεμπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/4) η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία κλήθηκε να απαντήσεις σε ερωτήσεις για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, απαντώντας στις ερωτήσεις που της υπέβαλλε η δημοσιογράφος, Ιωάννα Μάνδρου, η Γεωργία Αδειλίνη, έκανε λόγο για ένα «κύμα λαϊκισμού» που επικρατεί πλέον στην κοινωνία, ενώ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τις κατηγορίες των συγγενών των θυμάτων για «αναλγησία» εκ μέρους της.

«Δεν θα μείνει κανένα σημαντικό ερώτημα αναπάντητο»

Σύμφωνα με την ίδια, η ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, ενώ σημείωσε πως «ο εφέτης ανακριτής της Λάρισας δεν πρόκειται να αφήσει κανένα σημαντικό ερώτημα των συγγενών των θυμάτων αναπάντητο».

«Μάλιστα, είναι σπάνιο για τη χώρα μας να ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για μία υπόθεση, ο οποίος με δική του αυτοτελή έρευνα να καλείται να επιβεβαιώσει ή όχι την αρχική έρευνα», είπε η Γεωργία Αδειλίνη, ενώ προσέθεσε πως «έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό από το δυστύχημα για να διερευνηθεί πλήρως αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε ο,τιδήποτε που δεν έχει γίνει γνωστό».

Αναφορικά με τις καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων περί συγκάλυψης της υπόθεσης, η κ. Αδειλίνη απάντησε πως οι επικρίσεις προς τη Δικαιοσύνη γίνονται εκ του πονηρού για να εμπλακούν οι δικαστικοί λειτουργοί σε κάτι που δεν είναι των αρμοδιοτήτων τους. «Μόνον η Βουλή μπορεί να κάνει ποινικές διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα» σημείωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τονίζοντας πως «και να ήθελε η Δικαιοσύνη δεν θα μπορούσε να συγκαλύψει τίποτα».

Σύμφωνα με τη Γεωργία Αδειλίνη, «όποιο στοιχείο και αν βρεθεί από τη Δικαιοσύνη που αφορά πολιτικό πρόσωπο, αποστέλλεται αμελλητί στη Βουλή χωρίς να μπορούν οι δικαστικοί να τα αξιολογήσουν και να τα διερευνήσουν περαιτέρω».

«Διαψεύδω κατηγορηματικά όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων»

Παράλληλα, η Γεωργία Αδειλίνη απάντησε και στις καταγγελίες της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία έχει κάνει λόγο για «αναλγησία» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο λόγος που δεν τοποθετήθηκα είναι ο σεβασμός στα θύματα αυτής της τραγωδίας. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε ότι απαιτείται, τους έστειλα για παρηγοριά στην εκκλησία.

Διαψεύδω ότι έπραξα με τέτοιον κυνισμό σε οποιοδήποτε συγγενή θύματος των Τεμπών. Αψευδής μάρτυρας των όσων λέω είναι η παραγγελία, σύμφωνα με την οποία ζητώ να γίνουν όλα όσα πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση

Ο αβάσταχτος πόνος και η δίκαιη οργή από τους συγγενείς δικαιολογεί την παρερμηνεία κάποιων πραγμάτων που μπορεί να ειπώθηκαν στο γραφείο μου. Τους διαβεβαιώνω όμως πως δεν είμαι απέναντί τους αλλά είμαι μαζί τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνεντεύξεις και τοποθετήσεις της, η Μαρία Καρυστιανού έχει δηλώσει: «Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ‘ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο’, ή οτιδήποτε, να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’».

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κράτος δικαίου, η κ. Αδειλίνη απάντησε: «Αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνοντας κατά τρόπο που αντιβαίνει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, για τη δίωξη και έρευνα σοβαρών αδικημάτων διαφθοράς, για τα οποία έχουμε καταδίκες. Είμαστε κράτος δικαίου. Είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ειδικά στο θέμα των εκλογών είμαστε και πιο μπροστά από άλλους. Η δικαιοσύνη είναι οχυρό της δημοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ