Έσβησε αθορυβα στα 95 του χρόνια, ο ευπατρίδης πολιτικος, βουλευτής και πρώην υπουργος, Νίκος Κλείτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον Νικόλαο Κλείτο, ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974» αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της. Σημειώνει ακόμη πως ο εκλιπών «εργάστηκε με συνέπεια για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του».

Ο Νικόλαος Κλείτος γεννήθηκε το 1929 στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών και σπούδασε νομικά και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως βουλευτής Σερρών μέχρι το 1993, ενώ διετέλεσε και Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. «Με θλίψη αποχαιρετούμε τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαο Κλείτο, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με σθένος, ήθος και υπευθυνότητα τον δημόσιο βίο. Γεννημένος στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών, εκπροσώπησε επάξια την ιδιαίτερη πατρίδα του, διατελώντας βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία από το 1974 μέχρι το 1993, ενώ από το 1990-1991 επιτέλεσε σημαντικό έργο από τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών και αργότερα αυτή του υπουργού Εσωτερικών (1991-1992) με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Τασούλας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Νικόλαου Κλείτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ