Η ουκρανική Ράντα αποφάσισε σε πρώτη ανάγνωση να επιστρατευθούν οι κατάδικοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Βερχόβνα Ράντα (κοινοβούλιο) της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα σε πρώτη ανάγνωση νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση καταδίκων στις ένοπλες δυνάμεις, μετέδωσε το Reuters.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι το μέτρο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αναπλήρωση και την εναλλαγή των ουκρανικών στρατευμάτων μετά από δύο χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι κρατούμενοι που εντάσσονται στο στρατό θα έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σεξουαλική βία, παιδεραστία, φόνο εκ προμελέτης, θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ή εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα μπορούν να υπηρετήσουν, ανακοίνωσε στο Telegram  ο βουλευτής  Ολέξι Γκοντσαρένκο.

Δεν είναι σαφές ποιες πρόσθετες δυνάμεις θα ενταχθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εάν ο νόμος εγκριθεί τελικά.

Ο συνάδελφος του Γκοντσαρένκο, Γιάροσλαβ Ζελέζνιακ, είπε ότι το κείμενο πιθανότατα θα αλλάξει πριν από την τελική ψηφοφορία για την εξάλειψη του κινδύνου διαφθοράς. Ημερομηνία για την ψηφοφορία στο Ράντα δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ένας άλλος νόμος που επιβάλλει βαριά πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες επιστράτευσης ψηφίστηκε επίσης σήμερα σε πρώτη ανάγνωση.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έχει επίσης αρχίσει να εξετάζει την τελική εκδοχή ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την αναθεώρηση της διαδικασίας επιστράτευσης της χώρας μετά από μήνες κριτικής και διαμάχης.

Αναμένεται να επεκτείνει την ικανότητα του Κιέβου να επιστρατεύει νέες δυνάμεις εν μέσω μιας πολύ μειωμένης εισροής εθελοντών από την αρχή του πολέμου.

Το κείμενο θα ψηφιστεί αύριο.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ