Ο Μητσοτακης βόλεψε αλλον ένα υβριστή του πρώην πρωθυπουργού, Κωστα Καραμανλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτελεί τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη να «βολεύει» σε σημαντικές θέσεις ανθρώπους που έχουν χλευάσει τον Κώστα Καραμανλή.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η επιλογή να οριστεί διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, ο Μιχάλης Μπλέτσας, ερευνητής και διευθυντής υπολογιστικών συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab.

Αν κάτι σας λέει το όνομα του κ. Μπλέτσα είναι γιατί το 2022 του είχε γίνει πρόταση από τον Μητσοτάκη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο, υπήρχαν και σενάρια που ήθελαν να τον προωθεί σε μεγαλύτερα αξιώματα. Και να που ήρθαν!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

«Με εισήγηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας ορίζεται ο ερευνητής και διευθυντής υπολογιστικών συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab Μιχάλης Μπλέτσας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης από τον κ. Μπλέτσα σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες, 10 Απριλίου, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε:

“Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Η επαγγελματική του εμπειρία τόσο σε τεχνολογικό όσο και διοικητικό επίπεδο, η ερευνητική του δραστηριότητα, η κατάρτιση και η συγκρότησή του τον καθιστούν την ενδεδειγμένη επιλογή για τη θέση του Διοικητή της ΕθνικήςΑρχής Κυβερνοασφάλειας. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν επιστήμονα αυτού του κύρους σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα όσο η Κυβερνοασφάλεια. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Διοικητή και όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, η οποία πλέον ξεκινά ως νέος Οργανισμός”.

Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας δήλωσε: “Χαίρομαι πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μου και να εφαρμόσω από ένα διαφορετικό, πιο επιτελικό πόστο την πρακτική εμπειρία δεκαετιών σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Η Κυβερνοασφάλεια είναι κάτι που αγγίζει όλους μας και οι απαιτήσεις της θα πρέπει πλέον να αποτελούν κυρία συνιστώσα κάθε ψηφιακής υπηρεσίας. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό για την ευκαιρία και την πρόκληση και αναλαμβάνω χωρίς ψευδαισθήσεις για τις δυσκολίες του εγχειρήματος”». 

Ποιος είναι ο Μιχάλης Μπλέτσας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και M.Sc. Μηχανικός υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Είναι ερευνητής και διευθυντής υπολογιστικών συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab. Με την ιδιότητα του αυτή είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την λειτουργία και την ασφάλεια όλης της ψηφιακής υποδομής που χρησιμοποιεί το εργαστήριο για να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της One Laptop Per Child, μη κερδοσκοπικής εταιρείας που σχεδίασε και κατασκεύασε ένα laptop πολύ χαμηλού κόστους – μιας τεχνολογίας που στόχευε να βοηθήσει στο το πώς μορφώνονται τα παιδιά στον κόσμο. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην OLPC, συνέβαλε στον βιομηχανικό σχεδιασμό, τα ηλεκτρονικά καθώς και το λογισμικό του laptop XO-1 της OLPC.

Πριν προσχωρήσει στο Media Lab, ήταν μηχανικός συστημάτων στην Aware, Inc., όπου σχεδίασε και έγραψε βιβλιοθήκες λογισμικού υψηλής απόδοσης για τους παράλληλους υπερυπολογιστές κατανεμημένης μνήμης της Intel, και ασχολήθηκε με την εφαρμογή της τεχνολογίας ADSL για παροχή διαδικτυακής πρόσβασης σε οικιακούς χρήστες.

Οι «βολές» κατά Καραμανλή

Ο 57χρονος Χανιώτης έβρισκε συχνά πυκνά ευκαιρίες να καταφέρεται εναντίον του Κώστα Καραμανλή στα κοινωνικά δίκτυα ενώ την ίδια στιγμή προωθούσε απροκάλυπτα τον Μητσοτάκη!

Στο Facebook ανακύκλωσε μια χλευαστική ανάρτηση ότι «έπρεπε να πάει 4 ευρώ το σουβλάκι για να μιλήσει ο Καραμανλής», σχολιάζοντας «μεγάλες αλήθειες».

nb keimeno bletsas anartisi1

Τον Φεβρουάριο του 2022 είχε αναδημοσιεύσει ένα σκίτσο με τον Καραμανλή να κάνει δήθεν γαργάρες για όσα έλεγε τότε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Δούκας, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία.

Σε άλλη ανάρτηση έγραφε ότι «περιμένω να δω των πρώτο δημοσιολόγο που θα χρησιμοποιήσει τα λεγόμενα για να επιχειρηματολογήσει ότι για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ευθύνεται η αντιπολίτευση Γιώργου Παπανδρέου. Ζουν ανάμεσά μας…».

nb keimeno bletsas anartisi2nb keimeno bletsas anartisi3

Το 2018 αναρτούσε ένα tweet ότι «όταν ο Κώστας Καραμανλής παρουσιάζεται σαν εθνικό κεφάλαιο, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της πενίας μας».

nb keimeno bletsas anartisi

Το 2019 αναδημοσίευε στο twitter ένα κείμενο της «Athens Voice» με τίτλο «Νέο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή», σχολιάζοντας ειρωνικά «μη θίγετε το εθνικό κεφάλαιο».

nb keimeno bletsas anartisi4

  1. ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΡΦΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΤΕ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΑΠ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ… ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ… ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ “ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ” ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΛΛΑ… ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ