Τεμπη: Για λάθη και παραλείψεις δικαστικών λειτουργών κάνει λόγο ο σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού και ζητά την συλληψη τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για λάθη και παραλείψεις δικαστικών λειτουργών κάνει λόγο ο σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που άφησε την τελευταία της πνοή στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ζητώντας μάλιστα από τον Άρειο Πάγο να προχωρήσει στη σύλληψή τους.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μιλώντας στο Open αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μαζί με άλλους συγγενείς θυμάτων, στην οποία κατέθεσαν υπόμνημα για τις παραλείψεις των δικαστικών που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

«Όσες φορές πήγαμε στην κ. Αδειλίνη δεν πήγαμε να κουβεντιάσουμε. Πήγαμε να καταθέσουμε υπόμνημα, όχι να κάνουμε προσευχή» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης σημειώνοντας: «Στη δεύτερη επίσκεψη πήγαμε με τις φωτογραφίες από το Κουλούρι όπου είχαν μεταφερθεί τα μπάζα και τότε μας είπε η κ. Αδειλίνη για “μικρό ηθικό θέμα”».

Ο ίδιος περιέγραψε τα όσα ανέφεραν οι συγγενείς στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Επί 10 μέρες στρουθοκαμήλιζαν οι δικαστικές αρχές στον τόπο του εγκλήματος και δεν τον περιφρούρησαν. Της είπαμε ότι εσείς είχατε θεσμικό χρέος να δεσμεύσετε και να σφραγίσετε καταγραφικά, υπολογιστές και βίντεο. Δεν ζητήσατε την άρση της ασυλίας βουλευτών που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Δεν ζητήσατε την άρση ασυλίας του Κώστα Καραμανλή που σκότωσε 57 ανθρώπους, έκανε απόπειρα κατά 300, τραυμάτισε 180. Δεν πρέπει να ζητήσετε την άρση της ασυλίας του τη ρωτήσαμε. Η κ. Αδειλίνη για ένα λεπτό δεν είπε τίποτα και μετά μου είπε άλλος είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Έπειτα, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης ανέφερε τα ονόματα των δικαστικών που είχαν αναλάβει την έρευνα πριν τον ανακριτή, ζητώντας μάλιστα να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ή ακόμα να να συλληφθούν με εντολή του Αρείου Πάγου: «Αυτοί που δεν λειτούργησαν σωστά εκ μέρους της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα οι κύριοι Απόστολος Τζαμαλής (σ.σ εισαγγελέας Πρωτοδικών), Σταμάτης Δασκαλόπουλος (σ.σ προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας) και η ανακρίτρια κ. Ελένη Σούρλα, που ήταν το πρώτο δεκαήμερο υπεύθυνοι να παραιτηθούν ή να επέμβει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να τους περάσουν χειροπέδες» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ