Οι Ρώσοι καταγγέλουν πως στην Ουκρανία επιχειρούν και βρετανικές ειδικές δυνάμεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόπειρα των βρετανικών ειδικών δυνάμεων να αποβιβάσουν Ουκρανούς στρατιώτες στο Τεντρόφ Σπλιτ, μια ακτή στη Μαύρη Θάλασσα, για να προχωρήσουν σε σαμποτάζ απέτρεψε ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Ειδικότερα, η FSB ανέφερε σήμερα ότι η μονάδα των ειδικών δυνάμεων του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας (SBS – Special Boat Service) έχει πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στην Ουκρανία και συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις σε επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πέρα από το γεγονός ότι οι Ρώσοι απέτρεψαν το σχέδιο αποβίβασης Ουκρανών σαμποτέρ σε ρωσικό έδαφος, συνέλαβαν και ανώτερο στρατιωτικό των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού ναυτικού.

Μονάδα των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων «ήταν υπό την εποπτεία μιας ομάδας της SBS, που δείχνει την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη σύγκρουση», υποστήριξε η FSB, με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να μην έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τους ισχυρισμούς των Ρώσων.

Σημειώνεται πως η SBS, τμήμα των ειδικών δυνάμεων του Βρετανικού Ναυτικού που δημιουργήθηκε στις πρώτες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει συμμετάσχει σε όλες, σχεδόν, τις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις των τελευταίων 70 ετών στον πλανήτη (Κορέα, Βόρεια Ιρλανδία, Φόκλαντς, Σιέρα Λεόνε, Αφγανιστάν και Ιράκ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ