Πέρασε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ακόμη νομοσχέδιο που έφερε σε κόντρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και πιο συγκεκριμένα αυτό του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πέρασε, όπως αναμενόταν, μόνο με τις ψήφους της κυβερνώσας παράταξης, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Ειδικότερα, το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε σήμερα Παρασκευή επί της αρχής από τους «γαλάζιους» βουλευτές, προκάλεσε ένταση στην Ολομέλεια, καθώς, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε μία «νομοτεχική προσθήκη» στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου, με την οποία οι ιδιώτες γιατροί θα έμπαιναν στα δημόσια νοσοκομεία. Ο γενικός ξεσηκωμός από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ωστόσο, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει πίσω και να αποσύρει -προσωρινά- την τροπολογία.

«Αναγκαστήκατε να αποσύρετε μια ψευδεπίγραφη νομοτεχνική βελτίωση, που ήταν στα αλήθεια τροπολογία. Ήταν εντυπωσιακό ότι αντί να πείτε ότι κάνατε λάθος, κατηγορήσατε εκείνους που σας επισήμαναν ότι παραβιάζετε το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στην υπουργό Υγείας και πρόσθεσε: «η δημόσια υγεία δεν είναι το παιχνίδι σας για να κάνετε τέτοιους αυτοσχεδιασμούς, στο γόνατο ρυθμίσεις, χωρίς καμία έγνοια για τους πολίτες, για τους ασθενείς, για τους γιατρούς, για το νοσηλευτικό προσωπικό»,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ