Πρώην υπουργός του ψευδοκράτους, ομιλητής στο Φόρουμ των Δελφών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητο αίσχος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου κάλεσαν για ομιλητή τον Οζντίλ Ναμί, πρώην υπουργό του ψευδοκράτους, με την κυβέρνηση να πουλάει την Κύπρο και να αναγνωρίζει από την πίσω πόρτα το καθεστώς του Αττίλα!

Ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους ήταν ομιλητής στο πάνελ με τίτλο «Ξετυλίγοντας το κυπριακό αίνιγμα σε ταραχώδεις καιρούς: Αξιολόγηση της προόδου και ανοίγοντας την πορεία προς τα εμπρός», μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο και τα προβλήματα που ανακύπτουν, δηλαδή τα προβλήματα που δημιουργεί η «μαμά πατρίδα» του, Τουρκία.

Όπως είπε, «υπάρχει τεράστια ανάγκη να επιλυθεί το Κυπριακό – η περιοχή το έχει ανάγκη – υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην περιοχή, π.χ. το θέμα της Γάζας. Πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για διεθνή συνεργασία και το Κυπριακό αποτελεί μεγάλο εμπόδιο», ενώ η επίλυσή του θα ωφελήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Έκανε αναφορά και στο δημοψήφισμα του 2004 για το Σχέδιο Ανάν, χαρακτηρίζοντάς το «τραυματική εμπειρία» για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτή που… απέρριψε την τότε ευκαιρία για λύση! Για να καταλήξει στο προκλητικό συμπέρασμα «θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα παντρευτούμε ή αν θα προχωρήσουμε σε οριστικό διαζύγιο»!

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις δήλωσε πως «πλέον έχουμε μια νέα απεσταλμένη και ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί στους μηχανισμούς ώστε να επιστρέψει η τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις και να μην απορριφθεί ένας νέος συμβιβασμός. Υπάρχει μονοπάτι επίλυσης, ας ελπίσουμε να το ακολουθήσουμε»!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Οζντίλ Ναμί την περίοδο που ήταν «υπουργός» Οικονομίας και Ενέργειας του ψευδοκράτους (2018) είχε δηλώσει:

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν τόσο δικαίωμα όσο και οι ρωμιοί πάνω στο θέμα του φυσικού πλούτου του νησιού. Οι Ρωμιοί συνεχίζουν να κλείνουν τα αυτιά τους στις δίκαιες εκκλήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς παραβλέποντας τελείως τις αφυπνίσεις που γίνονται στους ιδίους αλλά αντιθέτως υπογράφουν συμφωνίες με διεθνείς εταιρίες βάσει των δικών τους συμφερόντων χωρίς να πραγματοποιήσουν καμία διαβούλευση με την διοίκηση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Ο Τουρκυπριακός λαός έχει δικαίωμα πάνω σε όλα τα οικόπεδα. Δεν έχει καμία σημασία που βρίσκονται τα οικόπεδα αυτά είτε στο νότιο είτε στο βορά είτε στο ανατολικό είτε και στο δυτικό τμήμα του νησιού»!

Και συνέχισε σημειώνοντας: «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου συνεχίζει τις δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Τουρκία και οι Ρωμιοί παρόμοια συνεχίζουν τις δραστηριότητες στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν υπογράψει με άλλες διεθνείς εταιρίες. Εμείς απευθύνουμε έκκληση στην ΡΔΝΚ λέγοντας το εξής.. «ελάτε να κατευθύνουμε τις εργασίες μας στο σύνολο του νησιού» αλλά οι Ρωμιοί ρίχνοντας μονομερή βλήματα αποφεύγουν κάθε συνεργασία με την Τουρκοκυπριακή πλευρά σχεδόν σε όλα τα οικόπεδα όπως παράδειγμα και στο οικόπεδο 3. Σε αυτό το σημείο είναι η δική μας αντίρρηση. Συνεχίζουμε τα διαβήματα μας σε διάφορα επίπεδα για τη εξάλειψη της αυξανόμενης έντασης σχετικά με τις δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην περιοχή… χωρίς αμφιβολία η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει να υπεραμύνεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη βάση του διεθνές δικαίου χωρίς τη δημιουργία έντασης»!

Αυτόν λοιπόν επέλεξαν να μιλήσει στο Φόρουμ των Δελφών, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίρρηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η επικίνδυνη θέση της για τα εθνικά μας θέματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ