Τραγικη η κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γεγονός ότι άνοιξε ενώ ήταν σε αναστολή λειτουργίας, προκειμένου να νοσηλευτεί εκεί ένα 16χρονο αγόρι που διακομίστηκε χτες Πέμπτη στο ΠΑΓΝΗ, πιστοποιεί τις αδιανόητα τραγικές καταστάσεις που επικρατούν στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νέα Κρήτη, σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, έτρεχαν χτες να βρουν παιδοψυχίατρο που δεν είχε εφημερία και νοσηλευτές που είχαν μετακινηθεί σε άλλες κλινικές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό. Έναν 16χρονο που κρίθηκε ότι έπρεπε να νοσηλευτεί στην Παιδοψυχιατρική Κλινική, που όμως ήταν σε αναστολή λειτουργίας από το περασμένο Σάββατο, μετά την παραίτηση του ενός από τους δύο παιδοψυχιάτρους που είχαν απομείνει στο νοσοκομείο.

Η κλινική άνοιξε, τελικά, με «εντέλλεσθαι» του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, με τη διευθύντριά της να προσπαθεί, πλέον, απεγνωσμένα να βρει τρόπο να καλύψει τις ανάγκες της, αφού ο ένας και μοναδικός παιδοψυχιάτρος δεν μπορεί να κάνει περισσότερες από μία εφημερίες, όχι μόνο βιολογικά, αλλά και νομικά, καθώς τίθενται ζητήματα που άπτονται με την ποιότητα των υπηρεσιών και για τον ασθενή.

Μια κατάσταση, που, πραγματικά, δεν έχει προηγούμενο, με τη διευθύντρια να εξηγεί ότι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κλινική δεν είναι εφικτό να παραμείνει ανοιχτή. Εξάλλου, το ενδεχόμενο τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία να τα βλέπουν ψυχίατροι, αντί για παιδοψυχίατροι, δεν καλύπτεται ούτε από τη νομοθεσία, αλλά ούτε και από την ανάγκη για ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ