Σίδνεϊ: Ανδρας άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι σε ανυποψίαστους πολίτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο εμπορικό κέντρο Bondi στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Ένας άνδρας μπήκε μέσα και άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι σε ανυποψίαστους πολίτες για άγνωστη αιτία, μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ήταν ισλαμιστής τρομοκράτης!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι νεκροί από το μακελειό είναι πέντε ενώ αρκετοί οι τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους, είναι ένα βρέφος μόλις εννέα μηνών. Τα περισσότερα θύματα ήταν έξω από εβραϊκό εστιατόριο!

Πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα του μωρού και το ίδιο ήταν από τα πρώτα άτομα στα οποία επιτέθηκε ο δράστης.

Ο δράστης πυροβολήθηκε από γυναίκα αστυνομικό και σκοτώθηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο. Νωρίτερα, είχε καταγραφεί σε βίντεο να κινείται απειλητικά.

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για συνεργό οπότε οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις αναζητήσεις.

Στο μεταξύ, έρχονται στο φως ανατριχιαστικές μαρτυρίες από πολίτες που προσπαθούσαν να σωθούν.

Μια αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε κάποιον πεσμένο κάτω τραυματισμένο.

«Τότε είδαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μας και μετά ακούσαμε έναν πυροβολισμό και ο σύζυγός μου μας έσυρε στο κατάστημα Adairs και μετά πήραμε την κυρία εκεί που προσπαθούσε να κλειδώσει τις πόρτες και μετά δεν μπορούσε να κλειδώσει την μπροστινή πόρτα και έτσι μπήκαμε στο γραφείο, που ήταν όλα κλειδωμένα και μετά μείναμε εκεί μέχρι να έρθει η αστυνομία να μας πάρει», ανέφερε.

Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αναρτηθεί βίντεο με πολίτες να προσπαθούν να τον σταματήσουν και να υπερασπίζονται τις οικογένειές τους ώστε να μην πάθουν κακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ