Μέση Ανατολή: Η Ισλαμική Αντίσταση απειλεί με άμεση απάντηση κατά των Αμερικανικών Δυνάμεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (Ισλ- Αντ) εξέδωσε προειδοποίηση την Παρασκευή ότι θα απαντήσει άμεσα κατά των αμερικανικών δυνάμεων εάν ξεκινήσουν στρατιωτικές ενέργειες στο Ιράκ ή στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης.

Σε ανακοίνωσή του, η Ισλ- Αντ. ανέφερε:

«Η αντικατάσταση όρων όπως συμμαχίες ή βιώσιμες εταιρικές σχέσεις ασφαλείας για την αμερικανική κατοχή δεν έχει καμία αξία, δεδομένης της συνεχιζόμενης παρουσίας των δυνάμεων κατοχής της στο Ιράκ. Αυτές οι δυνάμεις παραβιάζουν την κυριαρχία του Ιράκ, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του και υπαγορεύουν την ασφάλειά στις αποφάσεις του».

Η ομάδα επέκρινε την αυξανόμενη κυριαρχία των αμερικανικών δυνάμεων σε κοινές επιχειρήσεις και τομείς ασφάλειας, επιβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουν καμία πρόθεση να αποσυρθούν από τη χώρα στο άμεσο μέλλον».

Επιπλέον, η Ισλ- Αντ. καταδίκασε την κλιμακούμενη αμερικανική υποστήριξη για «τη Σιωνιστική οντότητα», θεωρώντας τις ΗΠΑ υπεύθυνες για «οποιεσδήποτε προκλητικές ενέργειες από τις δυνάμεις τους ή  την οντότητα (το Ισραήλ) στο Ιράκ ή συμμαχικά έθνη».

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (Ισλ- Αντ.) επιτίθεται τακτικά στα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία και, πρόσφατα, τις ισραηλινές τοποθεσίες στην Παλαιστίνη.

Ο όρος «Ισλ- Αντ.» αναφέρεται συνήθως στους στρατιωτικούς συμμάχους της Τεχεράνης στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών ομάδων όπως η Kataeb Hezbollah και η Harakat Al-Nujabaa.

Αποτελεί εξέχον τμήμα του «Άξονα της Αντίστασης», συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, της Υεμένης Ανσάρ Αλλάχ (Χούθι) και άλλων φατριών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η Ισλ- Αντ.  δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις της είναι να «διώξουν την αμερικανική κατοχή» και να υποστηρίξουν τους «Παλαιστίνιους αδελφούς».

Μέχρι στιγμής, περίπου 200 επιθέσεις έχουν στοχεύσει τις αμερικανικές βάσεις.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην Ιορδανία όταν η Kataeb Hezbollah σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες σε αμερικανική βάση.

Σε μια σειρά από αντίποινα, ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε τοποθεσίες που σχετίζονται με δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ και τη Συρία, σκοτώνοντας μέλη των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης στο Ιράκ και διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στη Συρία.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στην απάντηση του Ιράν, μετά τη δολοφονία Ιρανών στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένου του ταξίαρχου Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχέντι, αρχηγού της δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), και του αναπληρωτή του, μαζί με άλλους 11 σε μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Συρίας.

Οι αναλυτές είναι διχασμένοι, με ορισμένους να προβλέπουν ότι το Ιράν θα αντεπιτεθεί μέσω των πληρεξουσίων του στο Ιράκ ή τον Λίβανο, ενώ άλλοι αναμένουν άμεση απάντηση από το Ιράν.

Shafaq

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ