Στα ύψη η τιμή της βενζίνης – Σε ποιες περιοχές ξεπερνά τα 2 ευρω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ανηφόρα τραβάει η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας καθώς φλερτάρει και πάλι με τα 2 ευρώ! Αντιμέτωποι με αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα έρχονται οι καταναλωτές, καθώς το ράλι στο πετρέλαιο συνεχίζεται λόγω και των επιθέσεων της Ουκρανίας με drones σε ρωσικά διυλιστήρια.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν ξανά οι οδηγοί, φέρνοντας νέο «πονοκέφαλο» στα νοικοκυριά που σχεδιάζουν κάποια απόδραση το Πάσχα. Αναλυτικότερα, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (13/4) στο MEGA, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτοτογλου προέβλεψε πως οι τιμές ολοένα και θα αυξάνονται.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και με τις εξελίξεις που υπάρχουν στη Μέση ανατολή, επιβαρύνουν την τιμή του αργού πετρελαίου και κατ΄ επέκταση του διυλισμένου προϊόντος και ακόμα περισσότερο την τσέπη μας», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν αυξήσεις λόγω της αύξησης του αργού πετρελαίου της προηγούμενης βδομάδας. Τώρα ξεκινάμε προς τα πάνω και οι προβλέψεις για την άλλη βδομάδα είναι ότι θα έχουν αυξητική τάση. Σίγουρα θα πάει πάνω από τα 2 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα δεν υπάρχει κάτω από 2 ευρώ βενζίνη. Αν δε δούμε μείωση του πληθωρισμού δεν θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι περιοχές όπου η τιμή ξεπέρασε τα 2 ευρώ/λίτρο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (τιμές 11/4/2024), η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης πανελληνίως διαμορφώνεται στα 1,962 ευρώ/λίτρο.

Παράλληλα, η μέση τιμή στο diesel κίνησης βρίσκεται στα 1,715 ευρώ/λίτρο.

Ωστόσο, οι περιοχές ανά τη χώρα όπου η βενζίνη έχει «καβαλήσει» τα 2 ευρώ/λίτρο είναι ήδη 12 και είναι οι εξής:

Κυκλάδες: 2,181 ευρώ/λίτρο
Δωδεκάνησα: 2,114 ευρώ/λίτρο
Λευκάδα: 2,043 ευρώ/λίτρο
Ευρυτανία: 2,036 ευρώ/λίτρο
Κεφαλονιά: 2,034 ευρώ/λίτρο
Ρέθυμνο: 2,029 ευρώ/λίτρο
Φωκίδα: 2,022 ευρώ/λίτρο
Λέσβος: 2,012 ευρώ/λίτρο
Σάμος: 2,009 ευρώ/λίτρο
Κέρκυρα: 2,007 ευρώ/λίτρο
Ηράκλειο: 2,001 ευρώ/λίτρο
Αιτωλοακαρνανία: 2,000 ευρώ/λίτρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ