Σοκ στην Τουρκία από το Ινδικό Ναυτικό – Ακύρωσε παραγγελία 2,3 δις δολαρίων λόγω Πακιστάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύμβαση για ναυπήγηση πολεμικών πλοίων συνολικής αξίας 2, 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπεγράφη μεταξύ της τουρκικής εταιρείας TAIS και της Ινδίας πέρυσι, ακυρώθηκε.

Οι ναυτιλιακές ειδήσεις της Τουρκίας (Deniz Haber) αναφέρουν ότι το ινδικό Υπουργείο Άμυνας ακύρωσε τη συμφωνία με την TAIS που ήταν για πέντε πλοία υποστήριξης στόλου (FSV).

Ενώ έγινε γνωστό ότι η κρατική Hindustan Shipyard Limited θα εκτελέσει μόνο της το έργο των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η τελετή κοπής χάλυβα του πρώτου πλοίου πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο στο Vishakapatnam με τη συμμετοχή του Ινδού υπουργού Άμυνας Giridhar Aramane.

Τα FSV με εκτόπισμα 45 χιλιάδων τόνων θα χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια καυσίμων, νερού, πυρομαχικών και αποθηκών σε πλοία στη θάλασσα, επιτρέποντας έτσι στον Ινδικό Ναυτικό Στόλο να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να επιστρέψει στο λιμάνι.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξηθεί η στρατηγική εμβέλεια και η κινητικότητα του ινδικού ναυτικού. Τα πλοία μπορούν επίσης να αναπτυχθούν για εκκένωση ανθρώπων, ανθρωπιστική βοήθεια και επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστροφών.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2023, η TAIS υπέγραψε σύμβαση με το ινδικό Υπουργείο Άμυνας και τα πλοία σχεδιαζόταν να παραδοθούν το 2027.

Τι θα δημιουργούσαν τα TAIS;

1 128

Τα τουρκικά media χαρακτηρίζουν ως ‘σοκ’ την ακύρωση της Ινδίας

Τα ναυπηγεία TAIS, που ιδρύθηκαν σε συνεργασία με τα Anadolu Shipyard, Sedef Shipyard και Sefine Shipyard, θα εκτελούσαν πολλά σημαντικά καθήκοντα στο έργο των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού των ναυπηγείων.

Στο πλαίσιο του έργου, υπογράφηκε σύμβαση μεταφοράς τεχνολογίας από το μέλος του TAIS Anadolu Shipyard στην HSL.

 Το πρώτο πλοίο είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί 4 χρόνια μετά την παραγγελία και τα άλλα είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε διαστήματα 10-12 μηνών.

Η Τουρκία προμηθεύει το Πακιστάν…

Ο λόγος που η Ινδία ακύρωσε τη σύμβαση με την TAIS είναι ότι τα τουρκικά ναυπηγεία είναι επίσης μεγάλοι προμηθευτές για τον «ιστορικό» εχθρό της χώρας, το ναυτικό του Πακιστάν.

Είναι γνωστό ότι η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας της Ινδίας έχει γράψει αρκετές φορές δηλώνοντας ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για Τούρκους μηχανικούς και εργάτες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες του έργου FSV, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα.

Ενώ η Τουρκία κατασκευάζει MİLGEM τεσσάρων πλοίων για το Πακιστάν, προετοιμάζεται επίσης για κοινή παραγωγή πυραύλων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ