Ιράν: «Με ποιους πυραύλους και drones πλήξαμε το Ισραήλ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης  αναφέρουν:

Πριν από μία ώρα, η απάντηση της Πολεμικής Αεροπορίας του IRGC με drone και πυραύλων στο έγκλημα του Σιωνιστικού καθεστώτος στις 13 Απριλίου και το θάνατο 7 υψηλόβαθμων στρατιωτικών συμβούλων της χώρας μας, που ήταν παρόντες στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, άρχισε, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Mehr.

Σύμφωνα με τις εικόνες και τα νέα που ελήφθησαν σε αυτό το στάδιο, το IRGC εκτόξευσε δεκάδες drones αυτοκτονίας τύπου Shahid 136 εναντίον σημαντικών στόχων στα κατεχόμενα (Ισραήλ). Ορισμένες ειδησεογραφικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι στο πρώτο κύμα επιθέσεων, η Πολεμική Αεροπορία του IRGC εκτόξευσε εκατοντάδες drones προς τα κατεχόμενα (Ισραήλ).

Με ποιους πυραύλους και drones απάντησε το Ιράν στο Σιωνιστικό καθεστώς;

2 75

Το Shahid 131 και το Shahid 136 είναι ιρανικά drones αυτοκτονίας με δέλτα (τριγωνικό) σώμα και χρησιμοποιούν κινητήρες εμβόλων ως προωθητικά. Παρόλο που αυτά τα δύο UAV μοιάζουν πολύ, το Shahid 131 έχει μικρότερες διαστάσεις από το Shahid 136 και για αυτό το λόγο, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά απόδοσης και εμφάνισης του είναι διαφορετικά από το Shahid 136.

Στρατηγικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς Khorramshahr 4

3 27

Ο στρατηγικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς Khorramshahr 4 είναι ένα άλλο όπλο και σύστημα που χρησιμοποιείται για να στοχεύσει κατεχόμενα εδάφη.

Αυτός ο Moshi είναι ένας από τους πιο προηγμένους πυραύλους που σχεδιάστηκαν από τους ειδικούς του Οργανισμού Αεροδιαστημικής του Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος έχει βεληνεκές 2.000 km και είναι εξοπλισμένος με κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 1.500 kg.

8 επιτεύγματα πυραύλων το 1402/Το μεγάλο άλμα πυραύλων του Ιράν με το “Hypersonic 2”

Η κεφαλή αυτού του πυραύλου, με μήκος περίπου 4 μέτρα, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο αποτελεσματικές κεφαλές που παράγονται, η οποία είναι ικανή να μεταφέρει περισσότερους από έναν τόνο εκρηκτικών.

Η μεγάλη ταχύτητα της κεφαλής που χτυπά τον στόχο κάνει τα αμυντικά συστήματα του εχθρού να μην μπορούν να εντοπίσουν και να αναχαιτίσουν και να αναλάβουν δράση για την καταστροφή της κεφαλής.

Η διαφορά αυτού του πυραύλου από άλλες προηγούμενες γενιές είναι η ακρίβεια στόχευσης στη μεσαία φάση (πετώντας πάνω από την ατμόσφαιρα).

Υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος «Fattah»

4 13

Αυτός ο πύραυλος έχει υψηλή ταχύτητα και μπορεί να ελίσσεται μέσα και έξω από την ατμόσφαιρα και να περάσει από όλα τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτός ο πύραυλος στοχεύει τα αντιπυραυλικά συστήματα του εχθρού και αποτελεί ένα μεγάλο άλμα γενεών στον τομέα των πυραύλων.

Η ταχύτητα του πυραύλου Fattah είναι 13 Mach, το βεληνεκές αυτού του πυραύλου είναι 1400 km, ώστε να μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια τον στόχο.

Υπερηχητικός πύραυλος “Fattah 2”

5 4

Χρησιμοποιήθηκε επίσης ο υπερηχητικός πύραυλος «Fattah 2» και του κινητού αμυντικού συστήματος «Mehran».

Πύραυλος “Khorramshahr”

Ο πύραυλος “Khorramshahr” είναι ένα από τα τελευταία πυραυλικά επιτεύγματα που αποκάλυψε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων.

Αυτός ο πύραυλος έχει βεληνεκές 2.000 km και δυνατότητα μεταφοράς πολλαπλών κεφαλών βάρους έως και 1.800 κιλών, γεγονός που καθιστά την καταστροφική του ισχύ αρκετές φορές υψηλότερη από άλλους πυραύλους.

Σύμφωνα με τον διοικητή του IRGC Aerospace Force, το μικρότερο μέγεθος αυτού του πυραύλου επιτρέπει την τακτική του χρήση.

Πύραυλος “Sajil”

6 2

Το Sajil είναι ο πρώτος πύραυλος στερεού καυσίμου μεγάλου βεληνεκούς του Ιράν που χρησιμοποιεί κινητήρα δύο σταδίων και είναι ικανός να καταστρέψει στόχους σε εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων.

Το μέγιστο βεληνεκές του πυραύλου Sajil είναι 2000 km και το βάρος του βλήματος είναι 23540 kg, το μήκος του οποίου είναι 18,21 μέτρα και το βάρος της κεφαλής είναι 650 kg, το οποίο έχει στερεό καύσιμο.

Πύραυλος «Εμάντ»

Ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά επιτεύγματα του Ιράν το 2014 ήταν η επιτυχής δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου «Emad» σε ειδικές περιφερειακές και διεθνείς συνθήκες.

Ο πύραυλος Emad, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από επιστήμονες και ειδικούς του Οργανισμού Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας του Υπουργείου Άμυνας, είναι ο πρώτος πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν με ικανότητα καθοδήγησης και ελέγχου μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει τον στόχο.

Πύραυλος Qadr F

7 2

Ο βαλλιστικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς Qadr F με βεληνεκές 2.000 km είναι ένας τύπος υγρού καυσίμου που μπορεί να καταστρέψει στόχους με υψηλή ακρίβεια έως εμβέλεια 2.000 km με διάφορες κεφαλές υψηλής εκρηκτικής ικανότητας.

UAV «Arash 2».

8

Το UAV “Arash 2” είναι ένα από τα ιρανικά UAV με βεληνεκές 2000 km, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τους ειδικούς του Στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Αυτό το drone, που χρησιμοποιεί εμβολοφόρο κινητήρα, έχει κυλινδρικό σώμα με κάθετη ουρά και τα δύο φτερά του βρίσκονται στο τέλος του αμαξώματος. Το UAV Arash χρησιμοποιεί τη μέθοδο εκτόξευσης Jito, η οποία καθιστά περιττή την πτήση από τον διάδρομο.

Με αυτόν τον τρόπο, το Arash UAV είναι σε θέση να πετάξει προς τους στόχους από όλα τα είδη κινητών εκτοξευτών, και αυτό το μετατρέπει σε ένα τακτικό UAV με υψηλή κινητικότητα, το οποίο επιτρέπει στους χειριστές του να το χρησιμοποιούν σε διαφορετικά γεωγραφικά περιβάλλοντα.

Το Kerar UAV που κατασκευάστηκε από την Iran Aircraft Industries (HESA) παρουσιάστηκε επίσημα την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας το 2009. Οι δύο κύριες αποστολές αυτού του UAV εκείνη την εποχή ήταν η χρήση του ως ιπτάμενος στόχος για τη δοκιμή ραντάρ και αμυντικών συστημάτων και για τη διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών.

Drone αυτοκτονίας «Karar»

9

Το drone αυτοκτονίας Karar εισήχθη ως το νεότερο μέλος της οικογένειας αυτού του ευρέως χρησιμοποιούμενου ιρανικού drone στην άσκηση αεράμυνας του 2018. Σκοπός της ανάπτυξης αυτού του μοντέλου είναι η εφαρμογή μιας ταχείας επιχείρησης (scramble) για την αντιμετώπιση των επιτιθέμενων εναέριων στόχων.

Για άλλα παραδείγματα, έχει αναφερθεί η ικανότητα πτήσης σε ύψος 40.000 ποδιών, που ισοδυναμεί με 12.200 μέτρα, και τελική ταχύτητα 900 km/h. Τα UAV της Karar έχουν εμβέλεια έως 200 km (Krar-3) όταν πετούν με απευθείας επικοινωνία με τον σταθμό προέλευσης και μεταξύ 800 και 1000 km σε περίπτωση αυτόματης προγραμματισμένης πτήσης χωρίς την ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας με το σταθμό.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ