Ισραηλ: H πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου τάσσεται υπέρ της «απάντησης» στο Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mετά από πολύωρες διαβουλεύσεις ολοκληρώθηκε και η έκτακτη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τη μόνη επίσημη απόφαση που διέρρευσε να αφορά στην αναβολή -προς ώρας- της αποφασισμένης χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως αναφέρει το NBC News, επικαλούμενο Ισραηλινό αξιωματούχο, κατά την έκτακτη αυτή συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκαν τα σχέδια της χώρας για επιθετική και αμυντική δράση μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν, με την απόφαση του συμβουλίου για αναβολή της επιχείρησης στη Ράφα να σχετίζεται, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, με την επιτακτική ανάγκη ο ισραηλινός στρατός να επικεντρωθεί στην ιρανική απειλή.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η πλειοψηφία των μελών του πολεμικού συμβουλίου τάσσεται υπέρ της «απάντησης» στο Ιράν, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και το πεδίο εφαρμογής της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δόθηκε εξουσιοδότηση σε μέλη του Συμβουλίου να εξετάσουν και να προτείνουν δράσεις, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η άποψη των ισραηλινών συμμάχων και ιδιαίτερα εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες αναφορές, το Ισραήλ ξεκαθάρισε στις ΗΠΑ πως δεν θα κλιμακώσει (άμεσα) με επίθεση.

Από την πλευρά του, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε πως «η Χαμάς και το Ιράν θέλουν να πυροδοτήσουν τη Μέση Ανατολή και να κλιμακώσουν» και πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) παραμένουν «σε υψηλή επιφυλακή». «Τις τελευταίες δύο ώρες εγκρίναμε επιχειρησιακά σχέδια, τόσο για επιθετική όσο και για αμυντική δράση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το κράτος του Ισραήλ και μαζί με τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα πιο ασφαλές και σταθερό μέλλον για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», κατέληξε ο Χαγκάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ