Σομαλοί πειρατές: Έλαβαν λύτρα 5 εκατομμύρια δολάρια, απελευθέρωσαν το πλοίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σομαλοί πειρατές ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου και το πλήρωμά του, στο οποίο έκαναν ρεσάλτο κατά την πορεία του από τη Μοζαμβίκη προς τα ΗΑΕ τον Μάρτιο, αφού τους καταβλήθηκαν λύτρα πριν από δύο ημέρες.

Δύο Σομαλοί πειρατές είπαν ότι μετά την πληρωμή των λύτρων των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, το πλοίο «MV Abdullah», που είχε καταληφθεί αφέθηκε ελεύθερο με τα 23 μέλη του πληρώματος.

Ο Αμπντιρασίντ Γιουσούφ ένας από τους πειρατές δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters:

«Τα χρήματα μας τα έφεραν πριν από δύο νύχτες. Ελέγξαμε αν ήταν ψεύτικα ή όχι. Στη συνέχεια μοιράσαμε τα χρήματα στις ομάδες και φύγαμε, μένοντας μακριά από τις κυβερνητικές δυνάμεις».

Ο Γιουσούφ δήλωσε ότι το πλοίο απελευθερώθηκε με το πλήρωμά του.

2 80

Το υπό σημαία Μπαγκλαντές πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «MV Abdullah» καταλήφθηκε από πειρατές ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μοζαμβίκη προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) τον Μάρτιο.

Το περιστατικό συνέβη περίπου 600 ναυτικά μίλια ανατολικά του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

Οι δραστηριότητες πειρατείας, οι οποίες αυξήθηκαν στην περιοχή μεταξύ 2008 και 2018, άρχισαν να αυξάνονται ξανά πέρυσι, αν και είχαν μειωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, οι Σομαλοί πειρατές μπορεί να εκμεταλλεύονται το χάος που δημιουργούν οι Χούθι της Υεμένης με στόχο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα μετά την επίθεση στη Γάζα ή γενικά από τα μειωμένα μέτρα ασφαλείας στις θάλασσες όπου επιχειρούν.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ