Μαυροβούνιο: Συλλήψεις αξιωματούχων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας του Μαυροβουνίου συνελήφθησαν σήμερα το πρωί,  ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών του Μαυροβουνίου Ζόραν Λάζοβιτς και ο πρώην γενικός ειδικός εισαγγελέας Μιλιβόγε Κάτνιτς.

Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν με την υποψία ότι διέπραξαν εγκληματικές πράξεις, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατάχρηση υπηρεσιακής θέσης.

Η Ειδική Εισαγγελία του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι η σύλληψη έγινε βάσει αμοιβαίας συνεργασίας και αρκετών μηνών συντονισμένης δράσης με το Ειδικό Αστυνομικό Τμήμα και την Υπηρεσία της ΕΕ για τη Συνεργασία των Οργάνων Επιβολής του Νόμου – EUROPOL, και λόγω της υποψίας ότι είχαν διαπράξει εγκληματικές πράξεις, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατάχρηση υπηρεσιακής θέσης.

Οι ύποπτοι θα οδηγηθούν στον ειδικό εισαγγελέα για ανάκριση εντός της νομίμου προθεσμίας.

«Η έρευνα στα διαμερίσματά τους και σε άλλους χώρους στην Ποντγκόριτσα, το Τσετίνιε, την Μπούντβα και το Μπιέλο Πόλγε βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να βρεθούν ίχνη του ποινικού αδικήματος και αντικείμενα που μπορεί να είναι χρήσιμα για τη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον  Γενικό Εισαγγελέα.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μιλόικο Σπάγιτς δήλωσε ότι χαιρετίζει τον συνεχή αγώνα της Ειδικής Εισαγγελίας κατά κάθε μορφής εγκλήματος και διαφθοράς.

Ο Λάζοβιτς ήταν εξέχων αξιωματούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας. Πέρασε την επαγγελματική του ζωή στην αστυνομία και ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ήταν η παρουσία του στον γάμο του Σάφετ Κάλιτς, κατηγορούμενου για οργανωμένο έγκλημα, το 2001.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2021 διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομικής Διοίκησης.

RTCG

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ