Ιράκ, Ιορδανία και Λίβανος ανοίγουν ξανά τον εναέριο χώρο τους μετά την ένταση Ιράν-Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιράκ, η Ιορδανία και ο Λίβανος άνοιξαν ξανά τον εναέριο χώρο τους, τον οποίο είχαν κλείσει σε όλες τις πτήσεις λόγω της επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι (UAV) που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ χθες αργά το βράδυ.

Σε ανακοίνωσης της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράκ, αναφέρεται ότι «Μετά την υπέρβαση όλων των κινδύνων που επηρεάζουν την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας στο Ιράκ, ο εναέριος χώρος άνοιξε εκ νέου για όλα τα αεροσκάφη που φθάνουν, αναχωρούν και διέρχονται», όπως χαρακτηριστικά διατυπώθηκε.

Η Ρυθμιστική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ιορδανίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο εναέριος χώρος της Ιορδανίας θα ανοίξει ξανά στην εναέρια κυκλοφορία στις 08:15 τοπική ώρα (5:15 GMT).

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνουαναφέρεται ότι ο εναέριος χώρος, ο οποίος έκλεισε λόγω των εξελίξεων στην περιοχή, άνοιξε ξανά για όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και διερχόμενα αεροσκάφη.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι ο εναέριος χώρος του, ο οποίος έκλεισε για 7 ώρες λόγω επιθέσεων με UAV, άνοιξε ξανά στην κυκλοφορία της πολιτικής αεροπορίας.

Ένταση Ιράν-Ισραήλ

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στο κτίριο του προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό την 1η Απριλίου. Συνολικά 7 άτομα από τον Στρατό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων 2 στρατηγών, σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι η επίθεση στο προξενείο από το Ισραήλ σήμαινε επίθεση στο έδαφος της χώρας του και ότι θα απαντούσαν. Το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι θα απαντούσε στην επίθεση του Ιράν.

Χθες αργά το βράδυ, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ με εκατοντάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καμικάζι, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκαν ορισμένοι στρατιωτικοί στόχοι και το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες επιθέσεις αποτράπηκαν από συστήματα αεράμυνας, αλλά ένας πύραυλος έπληξε μια στρατιωτική βάση στο νότο.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ