Ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε θέσεις διασποράς Γάλλων μισθοφόρων στο Σλαβιάνσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε θέσεις διασποράς Γάλλων μισθοφόρων στο Σλαβιάνσκ μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, επικαλούμενο φιλορωσικές πηγές από την ελεγχόμενη από τον ουκρανικό στρατό περιοχή.

Η ίδια πηγή του πρακτορείο πρόσθεσε ότι μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Σλαβιάνσκ στις επτά το πρωί.

Το χτύπημα έπληξε θέση του ουκρανικού πυροβολικού και Γάλλων μισθοφόρων που συνόδευαν αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESAR SAU γαλλικής κατασκευής, για να ενισχύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Την περασμένη εβδομάδα, πολεμικοί ανταποκριτές ανέφεραν την άφιξη στο Σλοβγιάνσκ ενόπλων από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Η ομάδα περιελάμβανε ειδικούς αναγνώρισης πυροβολικού και στρατιωτικούς μηχανικούς. Συνολικά, πρόκειται για περίπου εκατό άνδρες.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε, ότι το ένα τρίτο του Σλαβιάνσκ έχει αποκλειστεί από τον ουκρανικό στρατό και γίνεται μαζικός έλεγχος των εγγράφων ταυτοποίησης και των κινητών τηλεφώνων όσων κυκλοφορούν στον δρόμο, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, έχουν φτάσει κάποια ασθενοφόρα από το Παβλόγκραντ, της γειτονικής περιφέρειας του Ντνιεπροπετρόφσκ.

Την Δευτέρα, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, ανώτατο στέλεχος της ρωσκής κρατικής υπηρεσίας για την ενσωμάτωση των νέων περιοχών του Ντονμπάς, δήλωσε στο RIA-Novosti ότι ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε νέα παρτίδα γαλλικών οβιδοβόλων CAESAR που προορίζονται για τον βομβαρδισμό της περιοχής του Ζαπορόζιε.

Το Σλαβιάνσκ απέχει 45 χιλιόμετρα από το Τσάσοφ Γιαρ, στο οποίο διεξάγονται σκληρές μάχες τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πολεμικούς ανταποκριτές, ο ρωσικός στρατός έχει διασπάσει την άμυνα του ουκρανικού στρατού κοντά στο Τσάσοφ Γιαρ και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επιστρατεύσει εφεδρείες για να κρατήσουν την περιοχή-κλειδί για όλη την περιφέρεια του Ντονιέτσκ.

Στα μέσα Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων, κυρίως Γάλλων, στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο στρατός της κατάφερε να εξουδετερώσει περισσότερους από 60 ξένους μισθοφόρους.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, παρά τις πολλές αποδείξεις για την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στον ουκρανικό στρατό, αρνείται οποιαδήποτε σύνδεση μαζί τους, ενώ, χαρακτήρισε τις πληροφορίες για τον θάνατό τους στο Χάρκοβο «χονδροειδή χειραγώγηση των Ρώσων».

tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ