Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Κωνσταντινούπολη! Αφρίζουν οι Τούρκοι! Ιστορικές στιγμές με την Φρεγάτα «Θεμιστοκλής» F-465

Ιστορική στιγμή μέσα στην Κωνσταντινούπολη για την Φρεγάτα Θεμιστοκλής και το πλήρωμά της, που έκαναν έπαρση Σημαίας με φόντο την Βασιλεύουσα, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους Τούρκους, βέβαια...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική στιγμή μέσα στην Κωνσταντινούπολη για την Φρεγάτα Θεμιστοκλής και το πλήρωμά της, που έκαναν έπαρση Σημαίας με φόντο την Βασιλεύουσα, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους Τούρκους, βέβαια…

ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η Φρεγάτα Θεμιστοκλής έδεσε σε λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Η ελληνική φρεγάτα στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ βρίσκεται από την Πέμπτη (11/4) μέσα στο τουρκικό λιμάνι μαζί με την τουρκική «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme».

Οι ελληνικές σημαίες, ωστόσο, που αναρτήθηκαν ως είθισται στο κατάρτι της φρεγάτας μας, ήταν και η αφορμή για πικρόχολα και φυσικά προκλητικά σχόλια, από τον τουρκικό Τύπο.

Ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζεμ Γκουρντενίζ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε πως ο Έλληνας κυβερνήτης βρήκε την ευκαιρία για προπαγάνδα, καθώς «κρέμασε ελληνικές σημαίες σε όλα τα σημεία του πλοίου, αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα, σύμφωνα με τα οποία η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη».

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε το ειδησεογραφικό δίκτυο Mavivatan στο οποίο δεν άρεσε καθόλου η έμπνευση του φωτογράφου, από την πλώρη της φρεγάτας, να απεικονίσει την ελληνική σημαία, το ναυτικό άγημα και στο βάθος το μπλε τζαμί.

Που να ήταν και στο φόντο η… Αγιά Σοφιά, τι θα έλεγαν…

Αφού αναφέρεται ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν ανάρτησε την τουρκική σημαία -λες και το όφειλε- κατά την άφιξή του, προκάλεσε αντιδράσεις με τη “συμπεριφορά του”.

«Η ένταση ανέβηκε λόγω των εικόνων που κοινοποιήθηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα, με την Κωνσταντινούπολη και το Μπλε Τζαμί. Επιπλέον, η φρεγάτα, που της δόθηκε η δυνατότητα να δέσει στο λιμάνι χάρη στην τουρκική φιλοξενία, παρατηρήθηκε να έχει αναρτήσει πολλές ελληνικές σημαίες, αγνοώντας τους κανόνες ναυσιπλοϊας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Που να ήταν και στο φόντο η… Αγιά Σοφιά, τι θα έλεγαν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ