Προσπάθειες του Μακρον για την επίτευξη “ολυμπιακής εκεχειρίας” στη Μέση Ανατολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επίτευξη μιας «ολυμπιακής εκεχειρίας» στοχεύει ο Εμανουέλ Μακρόν, όσον αφορά στην εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την εκτεταμένη πυραυλική επίθεση του Ιράν και την αναμενόμενη «απάντηση» του Ισραήλ, με τον Γάλλο πρόεδρο να εκφράζει τη θέλησή του «να αποφευχθεί με κάθε τρόπο» μία περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης, που «είναι ο φόβος που έχουμε όλοι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Deutsche Welle», o Μακρόν τόνισε σήμερα πως «θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί μια ανάφλεξη στην περιοχή και ως εκ τούτου θα πρέπει να πεισθεί το Ισραήλ να μην απαντήσει κλιμακώνοντας. Αντίθετα, θα πρέπει να επιδιώξουμε την απομόνωση του Ιράν. Να πείσουμε τις χώρες της περιοχής ότι το Ιράν αποτελεί κίνδυνο. Να αυξήσουμε τις κυρώσεις, να ενισχύσουμε την πίεση στις πυρηνικές δραστηριότητες και να βρούμε έναν δρόμο για την ειρήνη στην περιοχή. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ζητάμε σύνεση για τη Ράφα και κατάπαυση του πυρός, ώστε να προχωρήσουν οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις».

Με περίπου 100 ημέρες να απομένουν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως «θέλουμε να εργαστούμε για την ολυμπιακή εκεχειρία και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για να δεσμεύσουμε πολλούς από τους εταίρους μας». Αιτιολογώντας, εξάλλου, τη συμμετοχή της Γαλλίας στην αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων και drones που στόχευαν το Ισραήλ, ο Μακρόν εξήγησε ότι απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη από τη γαλλική αεροπορική βάση στο έδαφος της Ιορδανίας κατόπιν σχετικού αιτήματος των ιορδανικών Αρχών.

Κι αυτό γιατί κατά την επίθεση, έγινε παραβίαση του εναέριου χώρου της Ιορδανίας από το Ιράν. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Γαλλία ήταν σε πλήρη συνεργασία με τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ το σαββατόβραδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ