Για τη δημιουργία προσφυγικού κέντρου, επίσκεψη στα βουλγαροτουρκικά σύνορα από τη Γερμανίδα Υπουργό Εσωτερικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φάζερ επισκέφθηκε τη Βουλγαρία πέντε ημέρες αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του ασύλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα σημαντικότερα θέματα της ατζέντας της επίσκεψης της Φάζερ ήταν η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και η πρόληψη της «παράτυπης μετανάστευσης».

Την Γερμανίδα Υπουργό Εσωτερικών υποδέχτηκε ο Βούλγαρος ομόλογός του Καλίν Στογιάνοφ στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) στη νότια Βουλγαρία. Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί πήγαν στο  Καπιτάν Αντρέεβο /Kapitan Andreevo στα βουλγαροτουρκικά σύνορα και έκαναν επιθεώρηση.

Δημιουργείται κέντρο προσφύγων στα βουλγαροτουρκικά σύνορα

Η υπουργός Εσωτερικών Φάζερ είπε ότι ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί εδώ για να δοκιμαστεί πώς θα εφαρμοστούν οι κανόνες σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση της ΕΕ για το άσυλο.

Σύμφωνα με την DW, η υπουργός σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη δημιουργία κέντρου προσφύγων εδώ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Στογιάνοφ απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφων για την είδηση ​​ότι πρόσφυγες που έρχονται από την Τουρκία στη Βουλγαρία ξυλοκοπήθηκαν και έστειλαν πίσω κατά τη διάρκεια των συνοριακών ελέγχων, ως «μεμονωμένες περιπτώσεις».

Ο υπουργός δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό. Η Νάνσι Φάζερ δήλωσε ότι το έργο της Υπηρεσίας Προστασίας των Συνόρων της ΕΕ Frontex είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο και ότι ο οργανισμός διασφαλίζει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου.

Πως προστατεύονται τα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE

Τα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, τα οποία είναι επίσης ένα από τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, έχουν μήκος 259 χιλιόμετρα. Η Βουλγαρία έχει περιφράξει τα σύνορα με συρματοπλέγματα από το 2017 για να αποτρέψει τις παράτυπες διελεύσεις. Τα σύνορα παρακολουθούνται και με θερμικές κάμερες. Παρά τα μέτρα αυτά, οι πρόσφυγες μπορούν συχνά να περάσουν από την Τουρκία στη Βουλγαρία με τη βοήθεια εμπόρων ανθρώπων.

Οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες που εργάζονται στα σύνορα που επισκέφθηκε η Φάζερ δήλωσαν ότι στόχος τους ήταν να εξοικονομήσουν χρόνο, να βρεθούν έγκαιρα στο σημείο και να αποτρέψουν τις παράτυπες διελεύσεις.

Οι βουλγαρικές αρχές δήλωσαν ότι προσπαθούσαν να σταματήσουν τους μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα στήνοντας σκάλες στους φράχτες ανάμεσα σε χωράφια με σιτηρά και κακοτράχαλο έδαφος και τοποθετώντας κουβέρτες στα συρματοπλέγματα για να μην τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, διαπιστώθηκε επίσης ότι κάτω από τα συρματοπλέγματα είχε σκαφτεί σήραγγα. Ο αρχηγός της συνοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας, Άντον Ζλατάνοφ, υποστήριξε ότι «οι διελεύσεις αποκλείστηκαν» στα σύνορα και ότι οι παράνομες «απωθήσεις» δεν εφαρμόζονταν στους μετανάστες.

Η επί μακρόν προγραμματισμένη επίσκεψη της Φάζερ συνέπεσε με μια περίοδο πολιτικής κρίσης στη χώρα. Η Βουλγαρία κυβερνάται από μια μεταβατική κυβέρνηση από την περασμένη Τρίτη. Βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα για έκτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια στις 9 Ιουνίου.

Αύριο επισκέπτεται τη Ρουμανία

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Φάζερ θα επισκεφθεί τη Ρουμανία αύριο μετά τη Βουλγαρία. Η Φάζερ θα συναντηθεί με τον Ρουμάνο ομόλογό του Καταλίν Πρεντόιου στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα είναι και πάλι στην ατζέντα των επαφών της.

Η μεταρρύθμιση του ασύλου της ΕΕ προβλέπει τη διατήρηση των πολιτών χωρών με ποσοστό αποδοχής αιτήσεων κάτω του 20 τοις εκατό στα συνοριακά στρατόπεδα και την επιτάχυνση των απελάσεων. Η μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αυτές τις διαδικασίες εν μέρει στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ