Η FSB συνέλαβε Ρώσο πολίτη για απόπειρα δολοφονίας πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε έναν Ρώσο πολίτη για την απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην αξιωματικού της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην έκρηξη του αυτοκινήτου του στη Μόσχα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Η FSB ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «συνέλαβε έναν Ρώσο υπήκοο, γεννημένο το 1983, ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη στη Μόσχα (…), κατόπιν εντολής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, στο αυτοκίνητο ενός Ρώσου πολίτη, πρώην μέλους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας».

Ο πρώην αξιωματικός της Ουκρανίας που αυτομόλησε στη Ρωσία, Βασίλι Προζόροφ, κατηγόρησε επίσης, μετά την έκρηξη, το «τρομοκρατικό καθεστώς στο Κίεβο» ως υπεύθυνο για αυτό το περιστατικό.

Σύμφωνα με την FSB, ο ύποπτος που συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» έφτασε στη Ρωσία τον Μάρτιο από την Ουκρανία.

«Πήρε εξαρτήματα για έναν τηλεχειριζόμενο εκρηκτικό μηχανισμό, τον συναρμολόγησε» και τον τοποθέτησε κάτω από το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της SBU.

Τον Μάρτιο του 2019, ο Βασίλης Προζόροφ παρακολούθησε μια συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, όπου παρουσιάστηκε ως αποστάτης που είχε αυτομολήσει στη Ρωσία. Στη συνέχεια δήλωσε ότι εργάστηκε για την SBU μεταξύ 1999 και 2018, διαβεβαιώνοντας ότι είχε δώσει πληροφορίες στη Ρωσία από τον Απρίλιο του 2014, έχοντας «ιδεολογικό κίνητρο».

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αρκετές δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας που αποδίδονται στο Κίεβο έχουν στοχεύσει άτομα στο ρωσικό έδαφος που υποστηρίζουν τη στρατιωτική επίθεση του Κρεμλίνου.

AGERPRES

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ