Τραγικά γεγονότα στην Βρυξέλλες, απαγόρευσαν το συνέδριο των συντηρητικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H “National Conservatism Conference” είναι από τις από τις κορυφαίες και πιο προβεβλημένες διεθνείς συναντήσεις συντηρητικών πολιτικών και διανοουμένων.

Φέτος γίνεται στις Βρυξέλλες και σε αυτή συμμετέχουν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban, ο αρχιτέκτονας του Brexit, Nigel Farage, η πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Suella Braverman, o πρόεδρος του γαλλικού κόμματος “Reconquête” Εric Zemmour και γνωστοί δεξιοί στοχαστές όπως ο Rod Dreher, ο Frank Furedi , ο Yoram Hazony και ο Matthew Goodwin.

Ήδη τις προηγούμενες μέρες, οι διοργανωτές δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρο για την εκδήλωση. Δυο χώροι που είχε προγραμματιστεί να την φιλοξενήσουν, έκαναν πίσω τελευταία στιγμή ύστερα από αφόρητες πιέσεις του σοσιαλιστή δημάρχου των Βρυξελλών.

Τελικά ένα ξενοδοχείο συμφώνησε με τους διοργανωτές και σήμερα, λίγες ώρες μετά την έναρξη της διάσκεψης, ο δήμαρχος έστειλε την αστυνομία, η οποία μπούκαρε μέσα στον χώρο την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Nigel Farage και απαίτησε να σταματήσει η εκδήλωση γιατί αποτελεί “απειλή για τη δημόσια τάξη” και γιατί υπήρχε κίνδυνος να ακουστούν “ρατσιστικά” και “ομοφοβικά” σχόλια από τους ομιλητές. Επικράτησε χάος, η εκδήλωση δεν σταμάτησε γιατί οι υπεύθυνοι της NatCon Conference αμφισβήτησαν νομικά την αστυνομική διαταγή, όμως η αστυνομία δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει και έτσι ομιλητές όπως ο Eric Zemmour δεν μπόρεσαν να μπουν στον χώρο και να δώσουν την ομιλία τους.

Όσο για τον δήμαρχο, αυτός περιχαρής ανέβασε ανάρτηση στο Twitter που έλεγε ότι “η ακροδεξιά δεν είναι καλοδεχούμενη στις Βρυξέλλες”. Οι διοργανωτές επιμένουν ότι η εκδήλωση θα συνεχιστεί και αύριο αλλά σε κάποιον άλλον χώρο που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Στο καρδιά της Ευρώπης, εν έτει 2024, mainstream συντηρητικοί πολιτικοί και διανοούμενοι εμποδίζονται να μιλήσουν επειδή οι απόψεις τους δεν αρέσουν στις προοδευτικές ελίτ που μας κυβερνούν. Να το θυμάστε αυτό όταν θα πάτε να ψηφίσετε τον Ιούνιο. ΤΧ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ