Το politico υποστηριζει πως η Ουκρανια χάνει τον πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο με την Ρωσία γράφει σε ανάλυσή του το έγκυρο Politico, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του.

Αναλύοντας τους λόγους που οδηγούν στην ήττα του Κιέβου, το δημοσίευμα δίνει ιδιαίτερο βάρος στο χαμηλό ηθικό των στρατευμάτων που και την άρνηση των νεοσύλλεκτων να πολεμήσουν .

«Το ηθικό μεταξύ των στρατευμάτων είναι ζοφερό, καταρρακώνεται από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, την έλλειψη προηγμένων όπλων και τις απώλειες στο πεδίο της μάχης. Σε πόλεις εκατοντάδες μίλια μακριά από το μέτωπο, τα πλήθη των νεαρών ανδρών που παρατάχθηκαν για να ενταχθούν στο στρατό τους πρώτους μήνες του πολέμου έχουν εξαφανιστεί. Σήμερα, οι επιλέξιμοι επίδοξοι νεοσύλλεκτοι αποφεύγουν το ντραφτ και περνούν τα απογεύματα τους σε νυχτερινά μαγαζιά. Πολλοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εντελώς» αναφέρει το δημοσίευμα.

Παρά τις προσπάθειες των ισχυρών να πείσουν τους στρατιώτες ότι «το όνομά τους θα μείνει στην ιστορία» οι Ουκρανοί όλων των βαθμίδων είναι πλέον εξουθενωμένοι, την ώρα μάλιστα που ο Ζελένσκι ζητάει επιπλέον οπλική βοήθεια αλλά Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι οπισθοχωρούν.

Την ίδια στιγμή, όλο και απομακρύνεται το όνειρο του Ζελένσκι να μπει στην ΕΕ αφού η Ρωσία φαίνεται ότι θα διατηρήσει τα εδάφη που έχει στην κατοχή της.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα που «Ο στρατός της Ουκρανίας προετοιμάζεται για περισσότερες απώλειες τους επόμενους μήνες». Μάλιστα, αναφέρεται ότι πολιτικοί ηγέτες αναγνωρίζουν ότι η Δύση τους εγκαταλείπει μετά από τη βοήθεια που τους είχε υποσχεθεί. Οργισμένος ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε για τις καθυστερήσεις: «Δώστε μας τους καταραμένους Patriot».

Οι Ουκρανοί διοικητές φωνάζουν για περισσότερους μάχιμους στρατιώτες όμως ο Ζελένσκι και το ουκρανικό κοινοβούλιο διστάζουν να διατάξουν μια μαζική νέα κλήση. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο με νεαρούς άνδρες να ξυλοκοπούνται επειδή αρνούνταν να μπουν στον στρατό. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Politico, οι επιλέξιμοι νέοι νεοσύλλεκτοι βρίσκουν άλλα πράγματα να κάνουν με το χρόνο τους, μπαίνοντας σε hipster μπαρ και techno club αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώιμη έκρηξη πατριωτικής ζέσης που οδήγησε τα κέντρα στρατευμάτων να κατακλύζονται από εθελοντές έχει εξατμιστεί. Υπολογίζεται ότι 650.000 άνδρες σε ηλικία μάχης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, οι περισσότεροι περνώντας λαθραία στα σύνορα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ