Κρόκος Κοζάνης: Χωρίς νερο η περιοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι του Κρόκου Κοζάνης, μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για απαγόρευση της χρήσης νερού από το δίκτυο ύδρευσης. ‘Απαντες καλύπτουν τις ανάγκες τους με εμφιαλωμένο νερό και αναμένουν με αγωνία τις νεότερες ανακοινώσεις, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Οι «περιπέτειες» ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως το νερό είχε έντονη δυσοσμία. Αμέσως, κινητοποιήθκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, που προχώρησαν στην απαγόρευση της χρήσης πόσιμου νερού. Παράλληλα ερευνώνται τα αίτια και πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι με δειγματοληψίες που λαμβάνονται και αποστέλλονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους από τη ΔΕΥΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε δεν επιτρέπεται οι κάτοικοι του Κρόκου να πίνουν το νερό του δικτύου αλλά και να το χρησιμοποιούν για μαγείρεμα, παρά μόνο για την προσωπική τους υγιεινή.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΚ προτρέπει τους κατοίκους να προχωρήσουν στο άδειασμα της υδραυλικής εγκατάστασης των οικοδομών τους, καθώς έτσι θα συμβάλλουν στην ταχύτερη και καλύτερη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Ματιάκης δηλώνει πώς οι απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και μόλις διασφαλιστεί πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα θα ενημερωθούν αμέσως οι κάτοικοι. Ωστόσο, για την ώρα, εξήγησε πως μπορούν να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά από τον χώρο του παλιού Δημαρχείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ