Αποκάλυψη Kontra News: 800 μαχητές του ISIS πέρασαν στην Ελλάδα μέσω της Κύπρου

ΓΙΑ μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα σύνορα της χώρας έχουν γίνει σουρωτήρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μεγάλη καθυστέρηση οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι 800 μαχητές του ISIS που ήταν επικηρυγμένοι από το καθεστώς Ασαντ πέρασαν στην Ελλάδα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη σε μια περίοδο κατά την οποία η κρίση στη Μέση Ανατολή εγκυμονεί κινδύνους για τρομοκρατικά χτυπήματα.

ΟΙ ΣΥΡΟΙ αντικαθεστωτικοί που συνδέονται με τον ISIS κατάφεραν να περάσουν πρώτα στην Κύπρο. Πρόκειται για περίπου 3.000 Σύρους που είναι επικηρυγμένοι από τον Ασαντ. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τους χαλαρούς ελέγχους στο αεροδρόμιο της Κύπρου, 800 από αυτούς έφτασαν στην Ελλάδα.

Μετά από απόρρητη ενημέρωση της Μοσάντ, χτύπησε κόκκινος συναγερμός σε Αθήνα, Λευκωσία και Τελ Αβίβ. Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ προειδοποιούν ότι οι περισσότεροι από τους Σύρους που κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα είναι ενεργά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και συνδέονται με τον ISIS.

Συναγερμός χτύπησε και στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες τρέμουν το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τη Γαλλία.

Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, μαζί με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, επισκέφθηκαν τη Βηρυτό ζητώντας από την κυβέρνηση του Λιβάνου πληροφορίες για τους Σύρους αντικαθεστωτικούς. Βέβαια ελάχιστοι από αυτούς συνδέονται με τη Χεζμπολάχ σύμφωνα με την ενημέρωση της λιβανέζικης κυβέρνησης. Το χειρότερο είναι ότι στην πλειοψηφία τους είχαν ενεργή συμμετοχή σε επιχειρήσεις του ISIS και γι’ αυτό είχαν επικηρυχθεί από το καθεστώς της Συρίας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς κατάφεραν οι μαχητές του ISIS να φτάσουν ανενόχλητοι στην Αθήνα. Γιατί ολιγώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Κύπρο και Ελλάδα και γιατί η ΕΥΠ πιάστηκε στον ύπνο; Οι Κύπριοι ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερώσει τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη.

Πρόκειται καθαρά για προσχηματικές δικαιολογίες, αφού ο Δημήτρης Καιρίδης ασχολείται με το μεταναστευτικό και όχι με ζητήματα που αφορούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την ολιγωρία που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κατηγορηθεί και μάλιστα δικαιολογημένα, ότι έχει καταντήσει τη χώρα σε ένα απέραντο πάρκινγκ όπου βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να φτάσουν εύκολα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Untitleed3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ