Οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως στο Ισραηλ για τη Ράφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να υποστήριξε πως δεν σκοπεύει να αφήσει τους Ισραηλινούς να επιτεθούν στη Ράφα, κάνοντας, μάλιστα, ένα… επικό σαρδάμ, καθώς στη σχετική δήλωσή του την μπέρδεψε με την ισραηλινή μεγαλούπολη Χάιφα, ωστόσο, αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε το «πράσινο φως» στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει με την χερσαία επιχείρηση στην πόλη που βρίσκεται στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η εν λόγω συμφωνία φέρεται να περιλαμβάνει και μια «περιορισμένη» επίθεση των ισραηλινών στο Ιράν. Πιο συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί φέρονται να έχουν πειστεί να μην προχωρήσουν σε επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον των Ιρανών, με αντάλλαγμα το «ναι» του Λευκού Οίκου στην -από καιρό σχεδιαζόμενη- χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Με βάση, λοιπόν, τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η ισραηλινή «απάντηση» στο Ιράν θα καθυστερήσει και δεν θα είναι ευρείας κλίμακας, την ώρα που μια επιχείρηση στη Ράφα μοιάζει, πλέον, πιο πιθανή από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα, ρεπορτάζ τοπικών δικτύων μεταδίδουν ότι το Τελ Αβίβ έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει δυνάμεις για την εν λόγω επιχείρηση στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ