Εθνική Μειοδοσία! Κλείνουν την ΠΥΡΚΑΛ και χαρίζουν τα μηχανήματα στον Ζελένκσι!

σ.σ. netakias: Την στιγμή που άδειασαν οι αποθήκες πυρομαχικών με διαδοχικές αποστολές στην Ουκρανία, την στιγμή που η Ελλάς αρνήθηκε παραγγελία 60.000.000 ευρώ σε οβίδες από τις ΗΠΑ και την στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να αντικαταστήσουν τα πυρομαχικά, κλείνει η ΕΑΣ και στέλνουν τα μηχανήματα στον Ζελένσκι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άρθρο της σημερινής Kontra News:  

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση χαρίζει το σύνολο του εξοπλισμού του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην Ουκρανία.

ΑΝΤΙ να μεταφερθεί ο εξοπλισμός σε άλλο χώρο και να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου που έχει παίξει κομβικό ρόλο στην Πολεμική Βιομηχανία, ξηλώνεται στην κυριολεξία για να δοθεί ο εξοπλισμός στον Ζελένσκι για τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΒΟΥΛΗ

Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο υποβαθμίζει την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας σε μια περίοδο κατά την οποία οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να στήσουν μια τεράστια εγχώρια βιομηχανία και να εξάγουν πολεμικό υλικό σε πολλές χώρες. Εξάλλου η υποβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης προκειμένου όλες οι προμήθειες στρατιωτικού υλικού να γίνονται από ξένα μεγαθήρια. Ακόμη και στις πρόσφατες προμήθειες δισεκατομμυρίων ευρώ για μαχητικά αεροπλάνα και φρεγάτες, η κυβέρνηση άφησε εκτός συμπαραγωγής τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες…

Αντί το εργοστάσιο να δουλεύει νυχθημερόν, το ξεπουλάνε!

Το χειρότερο από όλα, η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας το λεγόμενο τριγωνικό σύστημα παρέδωσε στην Ουκρανία μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών καθώς και οπλικά συστήματα. Δεν αποκλείεται μάλιστα στην περίπτωση που καθυστερήσει η έγκριση της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο να χαρίσει στον Ζελένσκι και μαχητικά F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση για λόγους προσχηματικούς θα πωλήσει τα μαχητικά στην Τσεχία και στη συνέχεια θα περάσουν στην Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Süddeutsche Zeitung: Οι Offshore εταιρείες του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Οι πιέσεις από τις ΗΠΑ είναι ασφυκτικές για την παράδοση υπερσύγχρονων αμυντικών συστημάτων. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμη και μεταφοράς των πυραυλικών συστημάτων S-300 στο Κίεβο.

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας», το άρθρο 4 αναφέρεται σε: «Εκποίηση, διάθεση και αξιοποίηση εξοπλισμού Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων».

Επί της ουσίας με το παραπάνω άρθρο υποτίθεται ότι επισπεύδεται η διαδικασία μεταφοράς των εργοστασιακών εγκαταστάσεων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων του Υμηττού προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ. Όμως βάσει του σχεδιασμού οι γραμμές παραγωγής του εργοστασίου Υμηττού θα πρέπει να μεταφερθούν στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο!

Όμως δεν έχει γίνει καμία εργασία προς αυτή την κατεύθυνση και η παραγωγή παραμένει στον αέρα. Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ έχουν εκφράσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή τους και την ανησυχία τους για το μέλλον των ΕΑΣ, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την άμυνα της χώρας μας και την αυτάρκεια στην παραγωγή πυρομαχικών και λοιπών οπλικών συστημάτων.

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να θέσει σε προτεραιότητα τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου αντί της υποστήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε με τις ένοπλες συγκρούσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας να κλιμακώνονται επικίνδυνα, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα τόσο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άμυνα της χώρας όσο και για την σκοπιμότητα του εγχειρήματος.

Μάλιστα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, γεγονός που αποδεικνύεται και από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος ASAP – Act in Support of Ammunition για την στήριξη των ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ KONTRA NEWS 20 04 2024 scaled

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ